SUZANA NAPIPALA PROMENU NA DESNOJ DOJCI PRE 10 GODINA I POČELA JE BORBA: Crnogorka pobedila RAK, a evo kako joj se život promenio!
Foto: Printscreen/RTCG

NIJE ODUSTALA KAD JE BILO NAJTEŽE

SUZANA NAPIPALA PROMENU NA DESNOJ DOJCI PRE 10 GODINA I POČELA JE BORBA: Crnogorka pobedila RAK, a evo kako joj se život promenio!

Život -

Pre deset godina Suzana Jovićević počela je da se bori protiv raka, kada je napipala promene na desnoj dojci.

Tada je Suzani urađena mamografija i sva potrebna ispitivanja.

RAK DOJKE KOD MUŠKARACA POKAZUJE 4 SIMPTOMA KOJIH NEMA KADA OBOLI ŽENA! Veoma je važno da ZNATE koji su, a nekoliko njih je imao i otac Bijonse koji se BORI SA BOLEŠĆU!

"Ustanovljen je kancer dojke. Operacija je uspešno urađena, vratila sam se u Podgoricu i dalji tok lečenja i sve terapije sam završila na onkologiji, uspešno. Danas sam živa i zdrava, zadovoljna, volim da živim", priča Suzana za "Jutarnji program RTCG".

U svemu je imala veliku podršku porodice, ali i prijateljice koja se suočavala sa istim izazovom.

foto: Printscreen/RTCG

"Uvek je to pitanje kod svi onkoloških pacijenata zašto ja i zašto baš meni, podršku sam imala od školske drugarice Seke koja je pre mene operisana. Ta je vodilja bila za mene, da znam što me čeka", istakla je Suzana.

Lečenje se ne završava uspešnom operacijom niti nakon poslednje hemioterapije ili zračenja. Nije kraj ni nakon što pregledi pokažu da kancerogenih ćelija više nema. Ona kaže da nije promenila ništa.

"Uvek je bio zdravi vid ishrane, sport i dalje to radim. Mnogo toga je uskraćeno. Nije ništa više isto. Treba se prilagođavati trenutnom stanju", kaže Suzana.

Na pitanje koliko je važna uloga psihologa u procesu lečenja i nakon ozdravljenja, Suzana kaže: "Ako smo bolesni od kancera, ne znači da si lud. Podrška psihologa je da bi se lakše prošlo".

foto: Printscreen/RTCG

Kurir.rs/K.Đ, Foto: Printscreen/RTCG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja