Najnovije vesti

NE IGRAJTE SE S OČIMA: S vidom nema šale!
Foto: Shutterstock

Važno

NE IGRAJTE SE S OČIMA: S vidom nema šale!

Zdravlje

Svaki simptom shvatite ozbiljno Donosimo vam sedam dobrih razloga da posetite oftalmologa

Dugo niste bili kod očnog lekara? A znate li šta sve, osim pogoršanja vida, može da vas sačeka u ordinaciji kod oftalmologa? Pročitajte tekst koji sledi, možda ćemo vas podsetiti na nešto važno...

Niste dugo proveravali vid

Uvedite pravilo da jednom godišnje posetite oftalmologa. Lekari kažu da je to dovoljno da lekar otkrije bolest u ranoj fazi. Ne zaboravite da je šteta veća što duže čekate, a problem retko prođe sam od sebe.

Često imate glavobolju

Jedan od razloga za učestale glavobolje može biti problem sa očima. Na primer, zamor očiju zbog lošeg vida, očni pritisak ili nošenje neodgovarajućih naočara i sočiva mogu izazvati nesnosan bol u glavi.

Zamućen vid

Ako vam je vid zamagljen, to je signal da ne odlažete odlazak kod doktora. Najverovatnije je da vam vid zahteva korekciju.

foto: Shutterstock

Oči su vam često suzne

Ako su vam danima oči pune suza, odlazak kod oftalmologa je neminovan jer morate otkriti razlog za to. Možda problem nije samo s vidom, možda imate neku infekciju.

Bol u očima

Bol je često pratilac suvoće očiju. To je takođe znak infekcije.

Crvenilo

I ovaj simptom često je znak da imate problema sa očima. Možda je to samo privremeno, izazvano osetljivošću, ali može biti i simptom očne infekcije. Imajte na umu da su infekcije oka zarazne i da mogu naškoditi i vašim najbližima.

Korišćenje nove kozmetike

Ukoliko vam neki kozmetički proizvod izaziva iritaciju oka, nemojte ga koristiti! Kad kupujete šminku, obavezno proverite da li na njoj postoji oznaka da je namenjena onima sa osetljivim očima.

(Kurir.rs / Foto:Shutterstock)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...