Najnovije vesti

VREME JE KADA NAM NOSEVI CURE I NE MOŽETE DA GLEDATE NA OČI! Ne morate odmah da trčite kod LEKARA, trebalo bi da uradite OVO!
Foto: Shutterstock

Jesenja muka

VREME JE KADA NAM NOSEVI CURE I NE MOŽETE DA GLEDATE NA OČI! Ne morate odmah da trčite kod LEKARA, trebalo bi da uradite OVO!

Zdravlje

Saveti Ukoliko ste malaksali, neka grejanje u stanu ne bude prejako, obucite nešto pamučno, što češće luftirajte stan i popijte limunadu

Ako vam curi nos, boli vas grlo i jedva gledate na oči, ne morate odmah da trčite kod lekara, pijete antibiotike i otvarate bolovanje.

Neka pravila ponašanja u vezi s prehladom potpuno su pogrešna, plod su neznanja i zabluda i ne bi ih trebalo poštovati. Prehlada je samo prolazna bolest koja se lako leči. Naravno, ako se pridržavate nekih jednostavnih pravila.

Evo nekih od njih.

NIŠTA BEZ TOPLE SUPICE

foto: Shutterstock

Takođe, postoji verovanje da tokom bolesti treba malo više da se jede, što je potpuno netačno. Naročito nije preporučljiva teška i masna hrana, jer se teško vari i oduzima snagu organizmu.

Dakle, treba izbegavati meso, masne supe i čorbe, dok je voće i povrće poželjno. Interesantno je da virus gripa ne voli gaziranu sredinu, pa lekari preporučuju vodu s limunom, a ona je dobra i za čišćenje jetre od lekova.

LIIMUNADA UVEK POMAŽE

foto: Shutterstock

Pre svega - nemojte se previše utopljavati! Ako imate povišenu temperaturu, topla garderoba, ćebe i vreo čaj samo će učiniti da temperatura tela raste. Ono što treba da uradite je sledeće: neka grejanje u stanu ne bude prejako, otvorite prozor na nekoliko minuta i izluftirajte prostoriju, obucite nešto pamučno i popijte (ne ledenu!) limunadu.

ODMORITE SE DVA-TRI DANA

foto: Shutterstock

Ako malo kašljete i kijate, ne znači da treba da budete prikovani za krevet. Dok mirujete, u bronhijama se nagomilava sluz, što može da izazove bronhitis i upalu pluća. To ne znači da treba da idete u teretanu, ali izostajanje s posla ili iz škole na nekoliko dana, uz šetkanje po kući, biće sasvim dovoljno da zaštitite i sebe i kolege od bolesti.

(Kurir.rs / Foto: Shutterstock)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...