OVO VOĆE SVI ZANEMARUJU, A TREBALO BI DA POJEDU 3 VOĆKE DNEVNO! Pomoći će vam da SMRŠATE, a tek da čujete ostale prednosti!
Foto: Profimedia

UKUSNO JE!

OVO VOĆE SVI ZANEMARUJU, A TREBALO BI DA POJEDU 3 VOĆKE DNEVNO! Pomoći će vam da SMRŠATE, a tek da čujete ostale prednosti!

Život -

Umesto čokolade ili orašastih plodova, zasladite se urmama. One imaju neke zdravstvene blagodeti za koje dosad nismo znali. Jednu ćemo vam otkriti na samom početku. Naime, urme pomažu pri mršavljenju – naravno, ako ne pojedete pola kilograma.

Bore se protiv stresa

Urme sadrže puno vitamina B6 – koji pomaže telu da proizvodi serotonin i noradrenalin. Ti hormoni regulišu nivo stresa i brinu se za to da smo bolje raspoloženi. Konstanto nizak nivo vitamina B6 može čak dovesti do depresije.

foto: Shutterstock

Jačaju kosti

Urme sadrže bor, hemijski element koji podstiče jačanje kostiju. Takođe sadrže i fosfor, kalijum, kalcijum i magnezijum. Minerali koji se nalaze u ovom suvom voću doprinose zdravlju kostiju i sprečavaju bolesti poput osteoporoze.

Pomažu pri mršavljenju

Urme mogu pomoći pri mršavljenju – naravno, ako ih ne pojedete previše. Naime, sadrže relativno puno šećera i kalorija. Međutim, sadrže i urmedatulje će vas zasititi, a sprečavaju i napade gladi. Dakle, idealne su grickalice ako želite da izgubite koji kilogram.

foto: Profimedia

Dobre su za probavu

Našem sistemu organa za varenje potrebne su balastne materije kako bi pravilno funkcionisao. Urme su zbog toga prava stvar jer ih sadrže puno i pomažu telu da optimalno svari hranu. Dakle, ako redovno jedete urme, izbeći ćete zatvor.

Pomažu kod problema s alergijama

Urme mogu ublažiti blage alergijske poteškoće poput kijanja, curenja nosa ili suzenje očiju. Razlog za to su antioksidativne materije koje sadrže.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Miss7.24 sata.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track