ZA LJUBITELJE SLATKIŠA KOJI ŽELE DA DOSTIGNU ILI SAČUVAJU DOBRU LINIJU: Fenomenalni slatkiši bez šećera
Foto: Shutterstock

ZA LJUBITELJE SLATKIŠA KOJI ŽELE DA DOSTIGNU ILI SAČUVAJU DOBRU LINIJU: Fenomenalni slatkiši bez šećera

Život -

Ljubitelji slatkiša koji žele da dostignu ili sačuvaju dobru liniju, uglavnom makar na određeni period reše da im dnevni meni bude bez šećera, iako non-stop razmišljaju o fenomenalnim ukusima svojih omiljenih poslastica. Međutim, za sve one koji su tako radili zarad višeg cilja i mučili se, sada isti taj cilj mogu da ostvare bez problema, zahvaljujući niskokalorijskim zaslađivačima.

Zaslađivači za slatkiše

Ovi zaslađivači daju fenomenalan ukus slatkišima zbog čega nema potrebe za šećerom i dodatnim kalorijama. Ne izazivaju glad, ne povećavaju potrebu za slatkim, a mogu da ga koriste i dijabetičari i trudnice. Bez ijedne kalorije, oni daju čak i veću „slatkoću” od šećera, tako da se koristi u manjim količinama, i predstavljaju sjajnu podršku u mršavljenju i održavanju željenog izgleda.

Kao „mađioničar”, niskokalorijski zaslađivači nam poboljšavaju raspoloženje čineći glavni deo fenomenalnih slatkiša bez trunke šećera, pa tako možemo da uživamo u porciji sladoleda ili kolaču!

Recepti za fenomenalnu liniju, ali i raspoloženje

Od recepata sa niskokalorijskim zaslađivačima, bez šećera, za početak možete probati fenomenalan slatkiš: sladoled sa stevijom.

Potrebni sastojci: 1 kilogram iseckanih jagoda, isceđen sok od narandže i limuna, 1 šolja mleka, 500 ml slatke pavlake, 4 žumanceta, pola kašičice zaslađivača „stevija” u prahu, pola kesice želatina.

Način pripreme: jagode sa sokom skuvati na laganoj vatri. U međuvremenu rastopiti želatin u malo vode i dodati skuvanoj masi. U drugoj šerpi, žumanca izmešati sa mlekom i stevijom i kuvati na pari uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Posle toga, dodati slatku pavlaku. Spojiti obe mase bez šećera, izmešati i staviti u zamrzivač da se ohladi.

Za drugi slatkiš bez šećera, evo recepta za fenomenalni banana kolač.

Potrebni sastojci: 4 banane, 2 šolje usitnjenih ovsenih semenki, 1 šolja izrendanih jabuka, malo arome od vanile, 1 kašika cimeta, pola kašike muškatnog oraščića, pola kašičice „stevije” u prahu, pola šolje suvog grožđa, malo iseckanog badema.

Način pripreme: pleh treba obložiti papirom za pečenje i zagrejati rernu na 170 stepeni Celzijusovih. Banane se zgnječe i pomešaju se sa ostalim sastojcima. Smesa se vadi kašikom i stavlja u pleh po sistemu jedna kašika, jedan kolač. Potrebno je peći kolače oko pola sata.

Za ljubitelje čia semenki postoji iznenađenje u vidu čia pudinga sa jabukama!

Potrebni sastojci: 2 kašičice čia semenki, 1 šoljica jogurta, manje od pola kašičice „stevije” u prahu, 1 jabuka, 2 kašike ovsenih mekinja, malo cimeta.

Način pripreme: sve sastojke, osim jabuke, izmešati i ostaviti preko noći u frižideru. Ujutru dodati iseckanu jabuku i pomešati sa ostalom smesom. Ovaj puding se preporučuje za slatki doručak ili užinu.

Prijatno!

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track