Najnovije vesti

UNIQA NASTAVLJA AKCIJU BESPLATNIH PREVENTIVNIH PREGLEDA: PREVENCIJA NAJVAŽNIJA U BORBI PROTIV RAKA PROSTATE!
Foto: Promo

UNIQA NASTAVLJA AKCIJU BESPLATNIH PREVENTIVNIH PREGLEDA: PREVENCIJA NAJVAŽNIJA U BORBI PROTIV RAKA PROSTATE!

Zdravlje

Najnoviji podaci pokazuju da od raka prostate u Srbiji svake godine oboli 2.800, a umre 900 ljudi, što ovaj kancer čini najčešćim malignim oboljenjem i drugim po smrtnosti kod muškaraca, odmah iza raka pluća. Ključni uzročnik ove bolesti je genetika, s tim što određene životne navike poput ishrane i konzumacije alkohola mogu da povećaju ili smanje rizik od obolevanja. Najizraženiji faktor rizika i dalje su godine, ali zabrinjava što se u poslednje vreme donja granica sve više pomera u korist mlađeg uzrasta.

Visoka stopa smrtnosti i neizvestan ishod lečenja uglavnom su posledica kasnog otkrivanja bolesti, jer je rak prostate poznat kao posebno podmuklo obolenje koja nema specifične, već samo opšte simptome.

foto: Promo

Ipak, urolozi su saglasni u jednom: „Rak prostate je izlečiv kada se otkrije na vreme“. Zbog toga najbolje rešenje i najsnažnije oružje u borbi protiv ove podmukle bolesti ostaje prevencija. Redovni pregledi i odlazak kod urologa pre prvih simptoma i dalje su zlatni standard za rano postavljanje dijagnoze koja dramatično povećava šanse za izlečenje.

Zato UNIQA osiguranje u decembru nastavlja akciju protiv raka prostate. Sa ciljem da skrene pažnju javnosti na raspostranjenost ove maligne bolesti, ali i na značaj rane dijagnostike, drugu godinu zaredom obezbeđuje besplatan ultrazvučni pregled prostate i abdomena za sve pripadnike snažnijeg pola koji do 31. decembra zaključe polisu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja.

Kao lider u individualnom zdravstvenom osiguranju, UNIQA raspolaže najvećom mrežom zdravstvenih ustanova koja broji više od 800 bolnica, ambulanti i domova zdravlja širom Srbije. Korisnici UNIQA privatnog zdravstvenog osiguranja zdravstvene preglede obavljaju bez čekanja, u izabranoj ustanovi i terminu koji im najviše odgovara. Na raspolaganju za zakazivanje pregleda i neophodne kosultacije su lekari MedUNIQA centra tokom 24/7, 365 dana u godini.

Foto: Promo

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...