DR ANA RALIĆ SAVETUJE KAKO DA ZABLISTATE ZA PRAZNIKE: Počnite s pripremama na vreme!
Foto: Profimedia

NEGA

DR ANA RALIĆ SAVETUJE KAKO DA ZABLISTATE ZA PRAZNIKE: Počnite s pripremama na vreme!

Život -

Postići ćete maksimum kada su vaše lice i telo u pitanju samo ako odmah učinite prvi korak. Sve što je brzo, to je i kuso, poručuje Lenin lekar Nema pripadnice lepšeg pola koja ne želi da izgleda dobro u vreme novogodišnjih i božićnih praznika, čak i ako je planirala da ih provede u svom domu, sa porodicom, sama ili u biranom društvu.

- Prvi decembarski dani nas upozoravaju da su praznici na pragu. Najveselije noći neka vam budu motiv da se odmah pokrenete i omogućite sebi ne samo blistav ten, lice bez podočnjaka, senzualne i jedre usne već i stomak bez masnih naslaga. Dobra vest je što će dugo posle praznika estetski tretmani za koje se odlučite biti vaši više nego verni pratioci - poručuje dr Ana Ralić upućuje kad je vreme za koji estetski zahvat ako žele da zablistaju u čarobnim danima i noćima u punom sjaju.

foto: Privatna Arhiva

Mnoge žene nerviraju masne naslage na stomaku. - Još uvek nije kasno da Novu godinu dočekaju sa sjajnom figurom. Prve rezultate će videti upravo za vreme praznika ako se sada odluče za lipolizu, biće maksimalni najviše za tri meseca.

Odnosi li se lipoliza i na podbradak? - Da, baš kao i na ruke. Pripadnice lepšeg pola vole haljine na bretele u svečanim prilikama, ali im ruke često to ne dozvoljavaju, čak i ako vežbaju i vode računa o ishrani. Lipoliza je i za to savršeno rešenje.

Šta podrazumeva tretman? - Tankim iglicama se unosi lipolitički koktel u kritična mesta, a to su najčešće stomak, podbradak, nadlaktica, natkolenica, leđa. Tretman je brz, efikasan, uspešno topi masne naslage.

Koji su sastojci koktela? -To su deoksiholat, koji dovodi do pucanja membrane ćelije masnog tkiva i oslobađa masti u tečnost van ćelija i fosfatidilholin, čiji je zadatak da stabilizuje masti u novoj sredini; učini ih hidrofilnim, lakše metaboliše i izbaci ih iz organizma.

Može li svaka žena da zakaže lipolizu? - Pacijentkinje koje imaju dijabetes, probleme s jetrom, tumore i autoimune bolesti, primaju kortikosteroidnu terapiju, ne smeju da se podvrgnu lipolizi, kao ni žene čiji je odnos težine i površine tela iznad 28 (BMI). Njih spasava dijeta. Isto tako, ne radi se ako se utvrdi da je (pod prstima) pravi nabor na koži u problematičnim zonama manji od 1 cm.

Često se u poslednje vreme pominje i PRP tretman. - Trebalo bi da se uradi 15-30 dana pre dočeka Nove godine. Podrazumeva stimulisanje stvaranja novog kolagena, održava tonus i svežinu kože, kontroliše starenje kože. Prirodnim i efikasnim preparatom dobijenim centrifugiranjem krvi - obogaćenom plazmom - leče se i ožiljci od akni. Može čak da se pospeši i rast kože. Prve rezultate čitateljke Lene mogu da vide već za sedam dana, maksimalan efekat će se postići taman za praznike.

Koliko dana pre Nove godine treba da se uradi tretman hijaluronom? - Najpogodnije vreme za tretman je minimum dve nedelje pred novogodišnju noć.

Mnoge žene se plaše botoksa. - Želim da naglasim da je botoks lek koji, pored estetske, ima primenu i u drugim granama medicine. Ne znam da li su čitateljke Lene čule, koristi se čak i za ublažavanje jakih glavobolja! Može pripadnice lepšeg pola da reši bora na čelu, oko očiju; potrebno mu je minimum tri do sedam dana da počne da deluje. Moramo dobro da pazimo kod koga idemo na tretman; koža ne sme da bude ni "preduvana" ni prezategnuta.

Nije svejedno... - Svaka supstanca, pa čak i voda, ako je primenjena u neadekvatnoj količini, može da postane otrov, a botoks je trenutno jedna od najbezbednijih procedura u estetskoj medicini, prihvatljiv i za mlađe žene i za dame u godinama.

Kad je najbolje da se uradi mezoterapija? - Ona poslednja dolazi na red. Za popularni "glow efekat" (sjajna, jedra, osvežena koža) najbolje je da se mezoterapija uradi dva do tri dana uoči najveselije noći: tankom iglicom se unose u kožu vitamini, antioksidansi, amino-kiseline, hijaluron...

(B.Mitrović, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja