Najnovije vesti

GOJITE SE ZBOG NAMIRNICE KOJU KORISTITE SVAKOG DANA! 8 nedelja postepeno smanjujte njen unos! Bićete ZDRAVIJI i MRŠAVIJI
Foto: Profimedia

OPREZ!

GOJITE SE ZBOG NAMIRNICE KOJU KORISTITE SVAKOG DANA! 8 nedelja postepeno smanjujte njen unos! Bićete ZDRAVIJI i MRŠAVIJI

Zdravlje

Najnovije istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Vanderbilt pokazuje da bi unos soli mogao biti uključen i u proces debljanja.

Tradicionalno mišljenje je da slana hrana tera ljude da piju više vode, ali naučnici su otkrili da ona zapravo smanjuje žeđ i čini ljude sklonijim prejedanju, debljanju, pa čak može dovesti i do ozbiljnih poremećaja metabolizma, što u najgorem slučaju može da dovede do dijabetesa i drugih ozbiljnih stanja.

Budući da većina ljudi širom sveta svakodnevno jede 50 odsto više soli nego što je to preporučeno, važnije je nego ikada pre pronaći način kako da se smanji unos. Stručnjaci predlažu ograničavanje pripreme hrane s visokim koncentracijom soli.

foto: Profimedia

Prilikom kuvanja i začinjavanja hrane, so, ali i beli i crveni luk, zamenite biljem i drugim, laganijim začinima.

Isto tako, u restoranima zamolite da ograniče količinu soli u vašoj hrani i posegnite za biberom, ako mislite da vašem jelu treba više začina.

Dajte sebi najviše osam nedelja kako biste pobedili naviku korištenje prekomerne količine soli u obrocima. Jednom kada izgubite ovu, za mnoge lošu, naviku biće vam lakše da osetiti kada je hrana presoljena.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Klix.ba/Foot: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...