PRAVIMO STRAŠNE GREŠKE U HIGIJENI KOJE MOGU DA NAS KOŠTAJU ZDRAVLJA! Ovih 5 su najčešće i skoro svakome se dešavaju!
Foto: Profimedia

pazite se

PRAVIMO STRAŠNE GREŠKE U HIGIJENI KOJE MOGU DA NAS KOŠTAJU ZDRAVLJA! Ovih 5 su najčešće i skoro svakome se dešavaju!

Život -

Loša higijena može uzrokovati niz bolesti, ali i uticati na socijalni i poslovni život. Neke greške tokom brige o telu čine mnogi, ovo su neke od njih.

1. Obuća bez čarapa

Nošenje obuće bez čarapa kako biste izbegli da se iste vide na gležnjevima je velika greška. "U proseku vaše stopalo se preznoji nekoliko puta u danu, a kada nosite čarapu ona upija taj znoj", rekla je Ema Stivenson sa engleskog koledža. Osim što nenošenje čarapa uzrokuje smrad nogu, stvaraju se gljivice i žuljevi.

foto: Profimedia

2. Četkice za šminku

Iako se čine čistim, bezbroj sitnih bakterija je po njima i razmnožavaju se iz dana u dan. Osim što uništavate šminku, uništavate i svoje lice. Stvaraju se akne, bubuljice, infekcije i nepravilnosti. Još je gore ako delite šminku sa prijateljicama, nemojte to raditi.

3. Štapići za uši

Ne biste trebali ove male štapiće od pamuka gurati u vaše uši kako bi ih očistili. Mogu uništiti bubnu opnu i unutrašnjost uha, pa čak i dovesti do oštećenja sluha. Doktor Robert Šmerling objasnio je kako čak možete i ostaviti vosak u uhu jer je određena količina potrebna kako bi sprečilo da bakterije ulaze duboko unutra.

4. Samo četkate zube

Oralna higijena ne znači samo pranje zuba. Ako to radite vreme je za promene. Mnogo bakterija živi u zubnom mesu, ali i mnogo njih ostaje između zuba i teško doći do njih četkicom. Koristite zubni konac. Takođe, očistite jezik.

5. Promena posteljine

Vaše telo je dosta vremena u kontaktu s posteljinom i peškirima, pa bi bilo dobro menjati ih regularno pogotovo ako vaš ljubimac voli da spava na vašem krevetu i ako redovno imate seks sa partnerom na istom.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Vecernji.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track