Najnovije vesti

OVE NAVIKE SKRAĆUJU ŽIVOT, A SKORO SVI IH IMAMO! Morate ih izbaciti da biste živeli DUŽE!
Foto: Profimedia

PAZITE SE

OVE NAVIKE SKRAĆUJU ŽIVOT, A SKORO SVI IH IMAMO! Morate ih izbaciti da biste živeli DUŽE!

Zdravlje

Ako jedete kasno uveče, to vam može povećati rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa tipa II. Preslana hrana može uzrokovati probleme sa bubrezima i srcem te je jedan od najčešćih uzroka smrti povezanih sa ishranom.

Ne perete ruke dovoljno ili pravilno? Zbog toga ste podložniji bakterijama i virusima, a pravilna higijena ruku smanjila bi broj smrtnih slučajeva uzrokovanih bolestima koje se razvijaju bakterijama prenešenih prljavim rukama.

foto: profimedia

Ne koristite zubni konac? Trebali biste to uvrstiti u svakodnevnu naviku jer na taj način smanjujete broj bakterija u ustima, a upala zubnog mesa može uzrokovati zdravstvene probleme koji mogu skratiti život.

Ako grizete nokte, to je navika koja nije samo estetski odbojna već i rizična za zdravlje. Na taj način možete preneti bakterije iz grupe streptokoka ili stafilokoka. Bakterije mogu ući u krv i uzrokovati sepsu.

Ne možete odoleti, a da ne istisnete bubuljicu? Nemojte to raditi jer ćete na taj način ostaviti otvoren prostor bakterijama koje mogu na vašoj koži, ali i u tjelu, napraviti još većih problema.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Vecernji.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...