Najnovije vesti

IZBEGAVAJTE OVE NAMIRNICE AKO VAS BOLI GRLO! Može da vam bude GORE od hrane, a jedno nikako ne smete jesti!
Foto: Shutterstock

Bolje sprečiti nego lečiti

IZBEGAVAJTE OVE NAMIRNICE AKO VAS BOLI GRLO! Može da vam bude GORE od hrane, a jedno nikako ne smete jesti!

Zdravlje

Upala grla jedan je od najčešćih zdravstvenih problema tokom zime. Često je propraćena kašljem, a možete je izlečiti ako konzumirate biljne čajeve, sirupe i određenu hranu. Međutim, postoji i nekoliko namirnica koje morate izbegavati jer mogu pogoršati problem.

Kisela hrana Od kiselih krastavčića, agruma i sličnih namirnica grlo će vas još više boleti. Čak i hrana pripremljena sa sirćetom je veoma loša za bolno grlo.

Začinjena hrana Možda mislite da vam začinjena hrana može pomoći da se oslobodite prehlade i kašlja, ali konzumiranjem ovih namirnica samo ćete pogoršati stanje. Beli luk, ljuta papričica, biber, muskatni oraščić i ostali ljuti začini štete grlu, pa ih nemojte koristiti.

Mlečni proizvodi Mlečni proizvodi takođe nisu dobri za upaljeno grlo, pa ih zato izbegavajte.

Suva hrana Kad boli grlo, ne samo da je teško progutati suve namirnice nego je i poprilično bolno. Zato izbegavajte orahe, suvi keks i grickalice poput čipsa i grisina.

Kofein Šoljica vruće kafe će vam pružiti olakšanje, ali samo privremeno. Nakon nekog vremena grlo će postati još bolnije. Dakle, izbegavajte pića s kofeinom kad je grlo upaljeno, pa umesto njih popijte neki čaj blago zaslađen medom.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...