Najnovije vesti

OVO NIKAKO NE SMETE DA RADITE PRE SE*SA! Stručnjaci upozoravaju da je OPASNO po zdravlje, a većina pravi ISTU GREŠKU!
Foto: Profimedia

OPREZ!

OVO NIKAKO NE SMETE DA RADITE PRE SE*SA! Stručnjaci upozoravaju da je OPASNO po zdravlje, a većina pravi ISTU GREŠKU!

Zdravlje

Žene pre se*sa nikako ne bi trebalo da mokre, jer time povećavaju rizik od nastanka bolnih urinarnih infekcija, tvrdi urolog Dejvid Kaufman. On navodi da je ideja da žene treba da idu da piške pre seksa, kao i nakon, toliko učestala da se pretvorila u globalni mit u koji svi veruju.

Ipak, ističe da je jedan deo mita tačan - onaj da bi žene trebalo da mokre posle se*sa, jer se na taj način ispiraju bakterije s kojima je došla u kontakt, a čest su uzrok infekcije mokraćnih puteva. Ipak, s druge strane, uriniranje pre se*sa je najveći uzročnik cistitisa medenog meseca, odnosno infekcija koje nastaju, a vezane su za se*s.

Se*s kao uzrok problema

I preterivanje sa se*som može biti opasno za žensko zdravlje, tvrde lekari. Dugotrajan se*s kao i nekoliko odnosa na dan mogu uzrokovati infekciju urinarnog trakta ili tzv. cistitis medenog meseca. Iako ima romantično ime, ova bolest može biti jako bolna.

foto: Profimedia

- Mokraćni kanal se nalazi uz vaginu što znači da tokom se*sa bakterije iz genitalija lako prelaze u mokraćovod. Što je trenje veće to je i veći rizik od infekcije - istakla je ginekolog Meri Džejn Minkin. Infekcija je češća kod žena koje nisu nikad rodile, a neke žene je mogu dobiti nakon svakog se*sualnog odnosa. Rizik se može smanjiti ako se pre i nakon se*sa mokri, napomenula je Beverli Vipl, profesorka sa Univerziteta Nju Džerzi.

Simptomi

Simptomi se najčešće pojave u roku jednog ili dva dana, a karakteriše ih bol kod mokrenja, učestalo mokrenje, promena boje urina i bolovi u području iznad stidne kosti. Ako se ne leči na vreme može prouzrokovati infekciju bešike i bubrega, piše About.com.

Lečenje

Čim primetite prve simptome preporučuje se da potražite pomoć lekara. On će po potrebi prepisati antibiotike koji će izlečiti infekciju. Takođe, trebalo bi da  povećate unos vode ili soka od brusnice što će pospešiti mokrenje, a samim time i čišćenje bakterija iz urinarnog trakta. Sve dok se infekcija ne izleči se*s je najbolje izbegavati.

Ilustracija
Ilustracija foto: Shutterstock

Pre se*sa se ne pije ni svaki lek

Antihistaminici, lekovi koji standardno deluju na smanjivanje simptoma alergije poput osipa, oticanja, rinitisa ili svraba, nešto su što žene ne bi trebalo da piju pre se*sa.

Naime, istraživanja su pokazala kako antihistaminici deluju tako što opuštaju sva tkiva tela - od usne šupljine pa sve do genitalnog područja. Samim time, postizanje uzbuđenog stanja za ženu će biti otežano, čime će se smanjiti i količina vaginalne sluzi. Ona je tu da učini se*s prijatnim, ali i pospešuje orgazam, pa bi upravo tableta za alergiju mogla da učini se*s manje prijatnjim.

Ilustracija
Ilustracija foto: Shutterstock

Kurir.rs/Women's Health/Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...