VREME U KOJE SE BUDITE NOĆU, OTKRIVA ŠTA U VAŠEM TELU NIJE DOBRO! Evo u kom periodu je to posebno LOŠ znak!
Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

VREME U KOJE SE BUDITE NOĆU, OTKRIVA ŠTA U VAŠEM TELU NIJE DOBRO! Evo u kom periodu je to posebno LOŠ znak!

Život -

Buđenje noću povezano je sa duševnim i fizičkim stanjem čoveka, a vreme otkriva o kakvim problemima se radi. Pogledajte na sat i saznaćete šta u vašem telu i sa emocijama nije u redu.

Ako se svaku noć probudite u određeno vreme to može da otkrije šta u vašem telu ne radi kako treba, odnosno da je protok energije u određenom delu blokiran ili pogrešno usmeren.

Tradicionalna kineska medicina obraća pažnju na takve stvari. Tokom 24 sata energija se usmerava u različite organe kako bi se oni regenerisali i tako obavljali svoj posao kako treba. Ipak, ako nešto sa tom energijom nije u redu, dolazi do problema.

foto: Profimedia

Otkrijte šta znači doba noći u koje se budite:

21:00 do 23:00

Ovo je vreme kada se balansira endokrini sistem zadužen za hormone i metabolizam. Ako imate problema sa spavanjem u tom delu noći, tada ste možda pod stresom i muče vas događaji koje ste preživeli tog dana ili ono što vas čeka sutradan. To remeti protok energije. Do blokade energije endokrinim sistemom može doći i ako se ne hranite ispravno ili jedete prekasno.

23:00 do 1:00

Buđenje u ovo doba ukazuje da vas nešto muči, odnosno da sebi nešto zamerate (grizete se zbog nečega) - možda nečega što ste rekli, uradili ili ste možda trebali da uradite, a niste. To je vreme kada se jin energija pretvara u jang. Prema drevnom kineskom verovanju, jin simbolizuje ženski aspekt (negativno, tamu, blagost, vlagu, noć i dobre strane svega), a jang muški (pozitivnost, vedrinu, čvrstoću, suvoću, dan i dominantne aspekte).

U ovo vreme je žučna kesa aktivan, odnosno razgrađuje masnoće u telu pa buđenje u to doba može ukazivati da konzumirate previše nezdravih masnoća.

foto: Profimedia

1:00 do 3:00

Ako se najčešće budite u ovo vreme, tada ste verovatno ljuti i frustrirani, odnosno, prepuni ste negativne energije tokom dana pa se to odražava i na spavanje. Svakako bi morali da se opustite jer to šteti procesima koji se odvijaju u vašem telu.

Ovo doba noći je vrlo važno za telo jer tada najaktivnije izbacuje otrove, odnosno detoksikuje se i obnavlja. Jetra ispušta toksine, stvara molekule važne za probavu, doprinosi stvaranju nove krvi itd. Ako s njom nešto nije u redu, budićete se u ovo doba.

3:00 do 5:00

Tuga i bol mogući su razlozi buđenja u ovo vreme, ako gledamo duhovni aspekt života. Od fizičkih razloga, moguće je da vam je hladno dok spavate i procesi u telu se ne mogu odvijati pravilno. Takođe, buđenje u ovo vreme može ukazivati na probleme s plućima i nedovoljan ulazak kiseonika u organizam.

5:00 do 7:00

U ovo vreme debelo crevo je aktivno, a toksini koji su tokom noći profiltrirani i razgrađeni polako odlaze iz tela. Buđenje u ovo doba može značiti da ste jeli prekasno ili da imate naviku da jedete lošu i nezdravu hranu prepunu raznih štetnih materija.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Higher Perspective/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track