IMAO 405 KG, LEKARI MU GOVORILI DA NEĆE DOČEKATI 30! U invalidsku penziju je otišao sa 25 GODINA, a onda se desilo OVO!
Foto: Printscreen Youtube

potpuna transformacija

IMAO 405 KG, LEKARI MU GOVORILI DA NEĆE DOČEKATI 30! U invalidsku penziju je otišao sa 25 GODINA, a onda se desilo OVO!

Život -

Ubedljivo najteži učesnik u emisiji "Moj život sa 300 kilograma" bio je Džulijus, koji je zbog svoje morbidne gojaznosti bio na ivici smrti.

Džulijus Džej Ti Klark iz Oklahome rekao je iskreno da u potpunosti zavisi od svoje devojke Džesike, kao i da je svestan da je na ivici smrti.

foto: Printscreen Youtube

- Potrebno mi je da znam da u svakom trenutku oko mene postoji gomila hrane. Hrana mi je najvažnija stvar na svetu, više volim da jedem nego seks - objasnio je u jednoj od epizoda.

Džesika je, s druge strane, govorila da je zabrinuta za njega, ali ipak mu je omogućavala da se prejeda brzom hranom. Slatkiše mu je svakodnevno donosila praktično u džakovima, a pored kreveta mu ostavljala po nekoliko kartona pica.

- Sve što u sebi sadrži šećer je moja velika slabost i ne mogu da odolim slatkišima - objasnio je Džulijus, koji je počeo da se goji već sa 13 godina, i od tada je iz godine u godinu bivao sve deblji. Na kraju, sa 22 godine, imao je preko 300 kilograma i lekari su mu otvoreno rekli da 30. godinu neće dočekati. Sa 25 godina već je bio u invalidskoj penziji, i živeo u krevetu od socijalne pomoći.

foto: Printscreen Youtube

Tridesete je, kako sam kaže, proveo prejedajući se i živeći u prljavštini jer sa 405 kilograma nikako nije mogao da povede računa o ličnoj higijeni. Uz sve to, na nozi mu se pojavio ogromni limfedem zbog čega je bio dodatno onemogućen da se kreće.

Kada se pojavio u emisiji "Moj život sa 300 kilograma", bio je svestan da je na ivici smrti. Doktor Nau ga je stavio na strogu dijetu, ali Džulijus, zavisnik od hrane, postao je agresivan i neprijatan zbog čega je odnos sa Džesikom propadao.

Kada je postalo jasno da sam ne može da se izbori sa svojom zavisnošću, smešten je u rehabilitacioni centar u Hjustonu. Tu su kilogrami otišli u dovoljnoj meri da se kvalifikuje za bajpas želuca, nakon čega su kilogrami nastavili da odlaze. U ovom trenutku, lakši je za 181 kilogram.

Kada bude otišao i na odstranjivanje limfedema, imaće oko 60 kilograma manje. Sa Džesikom je raskinuo i kaže da planira da se strogo pridržava plana dr Naua za zdrav život.

foto: Printscreen Youtube

Kurir.rs/Žena/Foto: Printscreen Youtube, My Life with 600 lbs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track