Najnovije vesti

AKO PIJETE VODU SA OVIM POVRĆEM ŠTITITE SRCE! Sprečava dijabetes, topi kilograme i JAČA funkciju mozga!
Foto: Profimedia

ČUVAJTE ZDRAVLJE

AKO PIJETE VODU SA OVIM POVRĆEM ŠTITITE SRCE! Sprečava dijabetes, topi kilograme i JAČA funkciju mozga!

Zdravlje

Voda sa krastavcima je osvežavajuće piće koje se koristi kao pomoć u gubitku telesne težine i eliminacije toksina koji su se akumulirali u vašem telu.

1. Srce

Prema izveštaju Američke asocijacije za zdravlje srca, u Americi je bolest ovog organa prvi uzročnik smrti. Pametan plan ishrane je najbolji put za zaštitu srca. Voda od krastavaca će sniziti krvni pritisak i tako smanjiti rizik od srčanih oboljenja.

foto: Profimedia

2. Mišići

Ovaj napitak hrani mišiće esencijalnim nutrijentima, pa ako želite da budu veći, tokom dana konzumirajte barem dve čaše ovog napitka (posebno ako vežbate).

3. Hronične bolesti

Neke od njih su dijabetes, Alzheimerova bolest, bolest očiju i mnoge druge. Krastavci su puni jakih antioksidanata koji jačaju funkciju mozga, smanjuju stres i sprečavaju nastanak bolesti vezanih za starenje.

4. Kosti

Osteoporoza je danas jedan od opasnijih stanja koje vas može pogoditi bez obzira na godine, a dovodi do lakšeg loma kostiju i bolnih leđa. Krastavac neće izlečiti osteoporozu, ali može ojačati vaše kosti visokim udelom vitamina K .

5. Koža

Ovaj napitak će hidratizirati, tonirati i umiriti vašu kožu, a sve zato što je krastavac bogat silicijumom koji se koristiti i u tretmanima za lečenje akni. Voda s krastavcem je bogata antioksidansima koji takođe štite kožu.

6. Detoksikacija

Voda od krastavaca je jedan od najjačih detoks napitaka koji će vas rešiti nakupljenih toksina. Kako sadrži mnogo vlakana i vode, ovaj će napitak doslovno isterati sve toksine iz tela.

Priprema:

U dve litre vode stavite očišćen i naseckan krastavac (sa korom) iz organskog uzgoja i pustite da kratko vreme odstoji u frižideru.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Ordinacija/Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...