PODRŽIMO MEDICINARE, perimo ruke

OVO ĆE VAM OTVORITI OČI! Kad pogledate video SHVATIĆETE zbog čega morate ispoštovati svaki korak PRANJA RUKU!

Život -

Epidemija koronavirusa proglašena je na teritoriji cele Srbije, uveden je policijski čas, ukinut je gradski i međugradski prevoz, zatvoreni su restorani i tržni centri, starije osobe ne smeju da napuštaju svoje domove, a sve kako bi se zaustavilo širenje ove nevidljive pošasti.

foto: Printscreen

Svaku veče u 20 sati cela Srbija izlazi na svoje prozore i blakone kako bi aplauzom odali počast medicinskim radnicima, lekarima, medicinskim sestrama, tehničarima koji je danonoćno bore za svaki život.

foto: Printscreen

Veoma je važna i higijena, a medicinari širom sveta govore i na prvo mesto stavljaju pranje ruku i da se rukama koje nisu oprane ne diraju nos, oči i usta.

Mislite na medicinsko osoblje i pravilno perite ruke. Veoma je važno da se ispoštuje svaki korak prilikom pranja ruku i da ruke perete najmanje 20 sekundi.

foto: Printscreen

U videu je pokazano da ako ne operete ruke kako treba prljavština i virusi mogu da ostanu na koži. Ali ako ispoštujete svaki korak, znači da ste se otarasili i virusa, bakterija...- mislimo na sebe, naše najbliže i na medicinare:

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track