Najnovije vesti

MEDICINSKA SESTRA TVRDI: Svi pacijenti zaraženi KORONOM imaju i OVAJ SIMPTOM i može se uočiti u ogledalu
Foto: Profimedia

Ne dirajte oči

MEDICINSKA SESTRA TVRDI: Svi pacijenti zaraženi KORONOM imaju i OVAJ SIMPTOM i može se uočiti u ogledalu

Zdravlje

Jedna od medicinskih sestara u bolnici "Life Care Center" u Kirklandu, koji važi za žarište epidemije korona virusa u Vašingtonu, Čelsi Ernest istakla je kako je jedinstveni i najvažniji simptom Covida-19 kod svakod pacijenta bila činjenica da su im oči crvene!

Ona je za CNN istakla da je ovo najkarakterističniji simptom, te da je lično bila svedok da je prisutan kod svih pacijenta zaraženih korona virusom koje je susrela.

"Njihove su oči izgledale… kao kod nekoga ko ima alergijsku reakciju. Njihove beonjače nisu bile crvene, nego je to više bilo kao da imaju crvennu senku, kao da su im crveni kapci oko očiju", ispričala je Čelsi.

Ernest tvrdi da zaraženi koji su stizali u Life Care Centar bolnicu često nisu imali nijedan drugi simptom.

foto: Printscreen/Youtube

"Imali smo pacijente koji nisu imali nikakvih simptoma ni tegoba, osim crvenih očiju. Čak me i jedan medicinski tehničar iz kola hitne pomoći pitao "Da li se to meni čini ili oni svi imaju crvene oči?" Odgovorila sam mu da dobro vidi", rekla je ona za CNN.

S druge strana Svetska zdravstvena organizacija, ali ni američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) na listi simptoma koju su objavili ne navode crvene oči kao jedan od mogućih simptoma.Inače, nedavno je Američka Akademija oftamologije poslala upozorenje da 1 do 3 odsto ljudi sa korona virusom mogu da razviju konjuktivitis, savetujući kolege oftamologe da nose zaštitne maske i naočare.

foto: Printscreen/Youtube

kurir.rs

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...