JEDNO OD PITANJA KOJE SVET NAJČEĆE GUGLA: Evo da li možete da budete INTIMNI sa partnerom tokom pandemije KORONA VIRUSA!
Foto: shutterstock

Koji su rizici i kako ostati siguran i zdrav?

JEDNO OD PITANJA KOJE SVET NAJČEĆE GUGLA: Evo da li možete da budete INTIMNI sa partnerom tokom pandemije KORONA VIRUSA!

Život -

Jedno od najčešćih pitanja u Gugl pretraživaču u poslednje
vreme glasi: "Mogu li upražnjavati s*ks za vreme koronavirusa?"

Sada postoje samo četiri prihvatljiva razloga da izađete iz kuće: kupovina osnovnih potrepština, malo kretanja (za one koji nisu stariji i kojima je to neophodno u sklopu terapije), odlazak u apoteku ili kod lekara i odlazak na posao ako ne možete da radite od kuće.

Sastanak s dečkom s kojim ste se viđali nije na tom spisku, kao ni poseta devojci u večernjim satima u bilo čijem stanu. Zapravo, ako želite dobro i sebi i partneru s kojim ne živite, ne razmišljajte o odlasku na sastanak, osim ako nije virtuelan.

foto: Profimedia

1. U redu je brinuti

Jedno od najčešćih pitanja u Gugl pretraživaču ovih dana glasi: „Mogu li upražnjavati s*ks za vreme koronavirusa?“ Iako nekima izgleda neozbiljno što neko misli na svoj s*ksualni život usred pandemije, izolacija nas je naučila da je potpuno u redu brinuti zbog sigurnosti kako sebe i partnera, tako onih koji žive s vama. Ako ne živite zajedno, žao nam je, moraćete da izdržite nekoliko meseci bez s*ksa. Što se tiče onih koji su u istom stanu, a zdravi su, mogu slobodno da ljubavišu dok su u izolaciji.

Naredba je da se svaki kontakt s ljudima koji ne žive u istom domaćinstvu treba odvijati na distanci od bar dva metra, a to uključuje i partnere koji ne žive zajedno, koji bi mogli da prenesu smrtonosni virus ako jedni druge budu posećivali.

foto: shutterstock

2. Može pod određenim uslovima

Par koji živi zajedno može da ima odnose ako se oboje osećaju zdravo, ako nisu u rizičnoj grupi i ako nisu stupili u kontakt s bilo kim ko ima simptome. Ako ste u grupi s visokim rizikom, nipošto to ne radite. Ako živite s partnerom, oboje ste više od dve nedelje u samoizolaciji i niko od vas ne pokazuje sumnjive simptome - može s*ks, ali samo pod tim uslovima. Ali zapamtite, svaki put kada neko izađe iz domaćinstva, ima šansu da se zarazi virusom.

3. Možete li se ljubavisati ako jedno ima virus ili je bio u kontaktu s nekim ko ga ima

Ako vi ili vaš partner pokazujete simptome, onda će s*ks sigurno biti poslednja stvar koja vam je na umu. Groznica i suvi kašalj nisu nikakvi afrodizijaci. Ako vi, neko s kim živite ili neko s kim ste nedavno imali s*ks ima simptome, tada treba da idete u samoizolaciju na 14 dana kako biste sprečili dalji prenos. To znači da nema fizičkog kontakta, što uključuje i s*ks.

4. Da li je korona s*ksualno prenosiva?

Virus se prvenstveno širi kapljično. Iako ne postoje dokazi da se on može preneti genitalnim sekretima, može se širiti i pljuvačkom. Ljubljenje je vrlo uobičajena praksa tokom s*ksa, a virus se lako tako prenosi.

foto: shutterstock

5. Mogu li imati s*ks ako sam u samoizolaciji?

Ne! Ali nije sve izgubljeno - internet nam pruža mnogo načina da zadovoljimo svoje potrebe sa sigurne udaljenosti. I zapamtite: održavajte svoje s*ksualne igračke čistim, kao i ruke i površine koristeći sapun i vodu.

foto: shutterstock

Kurir.rs, Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track