OTIŠLA KOD DOKTORA ZBOG BOLA U GRLU, A DOČEKAO JU JE ŠOK: Evo šta su joj našli u KRAJNIKU! JEZA! (FOTO)
Foto: Profimedia

STRAŠNO

OTIŠLA KOD DOKTORA ZBOG BOLA U GRLU, A DOČEKAO JU JE ŠOK: Evo šta su joj našli u KRAJNIKU! JEZA! (FOTO)

Život -

Devojka iz Tokija (25) posetila je doktora zbog bola u grlu. Iako je mislila kako je reč o običnoj prehladi, otkrila je da joj grlobolju uzrokuje nešto potpuno drugačije.

U levom krajniku doktori bolnice Sent Luk pronašli su joj živog crva. Lekari su crnog crva uklonili pincetom, a on joj je uzrokovao bol i iritaciju u grlu.

Crv je bio dugačak 38 milimetara i 1 milimetar širok, a nakon što je izvađen iz krajnika, još je bio živ. Identifikovan je kao okrugli crv nematoda, jedan od nekoliko parazita koje ljudi mogu dobiti ako jedu sirovu ribu ili meso.

Pacijentkinja je lekarima potvrdila da je pet dana pre uklanjanja crva jela sašimi, japansku poslasticu koja se sastoji od sveže sirove ribe ili mesa narezanog na tanke komade koji se umaču u sojin umak. Lekari su objasnili da je u sirovoj hrani bila larva crva koja se razvila u grlu njihove pacijentkinje.

Međutim, njen slučaj nije jedini. Lekari su upozorili kako su širom sveta prijavljeni slični slučajevi budući da su suši i sašimi sve popularnija hrana.

Kurir.rs/K.Đ/Večernji, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track