Najnovije vesti

SOFIJA JE ČULA ČUDNU BUKU DOK JE VOZILA Mislila je da nešto nije u redu s kolima, a 4 meseca posle saznala JEZIVU istinu
Foto: Profimedia

krenula sa terapijom

SOFIJA JE ČULA ČUDNU BUKU DOK JE VOZILA Mislila je da nešto nije u redu s kolima, a 4 meseca posle saznala JEZIVU istinu

Zdravlje

Sofija Filds vozila je automobil iz prodavnice ka kući kada je čula neobično zujanje. Stala je jer je pomislila da se nešto čudno dešava sa njenim kolima. U tom trenutku doživela je napad.

Sofiji se nikada tako nešto nije desilo niti je imala pojma da je to bio prvi znak tumora koji je rastao u njenoj glavi. Sve dok 4 meseca kasnije nije dobila dijagnozu i rečeno joj je da mora na hitnu operaciju.

Doktori nisu mogli da izvade ceo tumor i rekli su joj da nije kancerogen, ali kada je nastavila sa životom, njene glavobolje su se vratile i rečeno joj je da tumor raste, a biopsija je pokazala da je ipak reč o kanceru.

foto: Profimedia

- Imala sam glavobolje, ali nisam mnogo obraćala pažnju na to jer ih danas svi imaju. Kada sam doživela napad, mislila sam da imam epilepsiju, ali nikako da imam tumor mozga. Terapije sam morala da prođem u vreme pandemije i sada sam na pola puta - rekla je ona.

Prisećajući se dešavanja od pre tri godine, ona kaže da je u kolima prvo čula neke zvukove, a onda je usledio napad. Uspela je da pozove Hitnu pomoć i smeštena je u bolnicu, gde su joj rekli da se takvi napadi dešavaju.

Međutim, mesec dana je kasnije opet imala napad, a nedelju dana kasnije opet još jedan i konačno je odlučila da ode kod neurologa.

Snimak je pokazao šokantan prizor - tumor veličine breskve i operisana je za šest dana.

- Uklonjen je deo tumora i tada je rečeno da nije kancer. Međutim, prošle godine sam opet počele da imam napade i analize su pokazale da je ipak u pitanju maligni tumor. Prošla sam pola terapija i sada sam konačno na putu oporavka - ispričala je ona.

foto: EPA / ALESSANDRO DI MARCO

kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...