Najnovije vesti

17 GODINA JE TRPEO GLAVOBOLJU I DRHTANJE! Kada je otišao kod hirurga, iz MOZGA mu izvadili 13 centimetara dugačkog CRVA!
Foto: Printscreen

Strašno!

17 GODINA JE TRPEO GLAVOBOLJU I DRHTANJE! Kada je otišao kod hirurga, iz MOZGA mu izvadili 13 centimetara dugačkog CRVA!

Zdravlje

Pacijent Čen iz Kine rekao je lekarima da je počeo da oseća drhtanje ruku i nogu pre 17 godina, a povremeno je imao i glavobolje i mučnine.

Kako su njegovi roditelji imali problema sa pomeranjem udova, Čen je ignorisao simptome i nikada nije otišao u bolnicu verujući da je reč o genetskim problemima. Na kraju je potražio pomoć 2015. godine nakon što je izgubio osećaj u bolovini gornjeg dela tela.

Kako je rekao, počeo je da oseća utrnulost ruku i stopala od šeste godine, a otišao je u bolnicu tek nakon što je izgubio osećaj u desnoj polovini gornjeg dela dela. Lekari su mislili da je reč o infkeciji koja je izazvana konzumiranjem sirovog ili polukuvanog egzotičnog mesa, poput žaba ili zmija..

foto: Printscreen

"Nisam osećao ruku,  nisam mogao da je podignem" rekao je Čen.

Posle skenera, lekari su pronašli uvijenog parazita u mozgu pacijenta, a Čenu je dijagnostifikovana sparganosis mansoni, retka parazitska bolest.

Iako još uvek utvrđuju tačan uzrok njegovo stanja, lekari kažu da je njegova infekcija rezultat nepijenja kontaminirane vode, ili konzumiranja nedovoljno kuvanog mesa divljih životinja.

"Jednom kada crv uđe u telo može da izazove ozbiljne infekcije. Parazit bi "pojeo" mozak i oštetio njegovu funkciju, što uzrokuje omamljenost na rukama i nokama", rekao je jedan medicinski radnik novinarima.

Čen se sada polako i uspešno oporavlja nakon što su lekari izvadili crva iz njegovo mozga koji je bio dugačak nešto manje od 13 centimetara, a za koga se procenjuje da je parazitirao oko 17 godina.

kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...