UVEDITE OVA TRI NAPITKA U SVAKODNEVNU RUTINU! Očistićete organizam od toksina i spasiti od BOLESTI!
Foto: Profimedia

zdravo je

UVEDITE OVA TRI NAPITKA U SVAKODNEVNU RUTINU! Očistićete organizam od toksina i spasiti od BOLESTI!

Život -

Vremenom se u telu sakupljanju toksini, a glavni razlog za to je moderan način života – loša ishrana, alkohol, cigarete, zagađen vazduh...

Nakupljanje toksina može da naruši funkcionisanje organizma i dovede do pojave raznih bolesti, zbog čega je jako važno da to izbegnete.

Uz zdravu ishranu i redovnu fizičku aktivnosti, koji su svakako preporučljivi, toksine iz tela možete da izbacite i uz pomoć ova tri napitka.

foto: profimedia

Topla voda sa limunom

Svaki dan započnite čašom tople vode u koju ćete iscediti limun. Ova magična kombinacija pomoći će da isperete toksine iz tela, a za još bolje rezultate ovoj mešavini možete da dodate i malo đumbira.

Kombinacija limuna i đumbira je takođe sjajna jer pomaže varenje i uzbrava metabolizam.

Najbolje je da ovaj napitak pijete ujutru, praznog stomaka, kako bi detoksikacija bila efikasnija.

foto: Profimedia

Zeleni čaj

Previše kofeina nije dobro za telo, zato je svakako pametnije da kafu zamenite zelenim čajem. Pored toga što će pročistiti sistem za varenje, takođe pomaže i u ubrzanju metabolizma, pa samim tim doprinosi i mršavljenju.Voda

Voda

Svima dostupan i najzdraviji napitak na svetu, a opet, mnogi ne piju dovoljno vode. Telu je potrebno da uvek bude hidrirano da bi proizvodilo pljuvačku i da bi izbacivalo višak hrane iz creva, a kroz mokraću i izmet izbacuju se i toksini. Generalno govoreći, prosečna osoba bi trebalo da pije osam do deset čaša vode dnevno ili oko dva litra.

Ako ne pijete dovoljno vode dnevno i želeli biste da povećate unos, najbolja opcija je da sa sobom uvek nosite flašicu, kako bi vam voda uvek bila pri ruci.

foto: Shutterstock

Kurir.rs / Mondo / M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track