Najnovije vesti

MNOGI OD NAS PRAVE NAJOPASNIJU GREŠKU ZBOG KOJE MOGU DA DOBIJU KORONU Ovih 5 stvari NE RADITE zbog svog zdravlja i zdravlja drugih
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

budite odgovorni

MNOGI OD NAS PRAVE NAJOPASNIJU GREŠKU ZBOG KOJE MOGU DA DOBIJU KORONU Ovih 5 stvari NE RADITE zbog svog zdravlja i zdravlja drugih

Zdravlje

Porast zaraženih korona virusa širom sveta beleži porast i sve je više ljudi koje zbog infekcije završi u bolnici. Osim korona virusa, hladniji period godine nosi rizik i od sezonskih bolesti i gripa.

"Znamo da su svi već pomalo umorni od kovida, ali nije vreme da odustanemo od zaštitnih mera", rekao je dr Džon Vajt.

Dr Vajt naveo je koje su najgore stvari koje možete da uradite u toku pandemije.

Odlazak na posao ako se osećate loše "Ne budite u blizini drugih, posebno ako se ne osećate dobro. Možete biti zaraženi kovidom-19 čak i pre nego što dobijete pozitivan nalaz i zato slušajte svoje telo. Ako se ne osećate dobro, ostanite kod kuće u krevetu", poručio je doktor.

foto: Tamara Trajković

Nepravilno nošenje maske Mnogi masku stavljaju samo preko usta i ne prekrivaju nos. Tako se kapljice mogu širiti i maska nije efikasna prevencija zaraze koliko bi mogla biti kad se ispravno nosi.

Odlazak na veća okupljanja, posebno u zatvorenom

"Odlazak na događaje na kojima ima 50 ili više ljudi, bez distance i maske je opasna igra", ističe Vajt.

Jesti hranu sa švedskog stola Restorani koji poslužuju hranu na švedskom stolu sada nisu idealna opcija. Oko švedskog stola se mogu stvarati gužve i kapljice, koje mogu biti zarazne i lako dospijevaju na hranu na stolu.

foto: Shutterstock

Misliti da je lek iza ugla  

"Iako smo napredovali otkako se korona virus pojavio u svetu, ne treba se nadati brzom i skorijem rešenju", zaključio je dr Vajt.

foto: EPA

kurir.rs/foxnew

BONUS VIDEO

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...