Najnovije vesti

TEST HLADNOM VODOM OTKRIVA DA LI IMATE ZDRAVO SRCE! Perite ruke 30 sekundi, i otkrijte da li imate potencijalnih PROBLEMA
Foto: Profimedia

test

TEST HLADNOM VODOM OTKRIVA DA LI IMATE ZDRAVO SRCE! Perite ruke 30 sekundi, i otkrijte da li imate potencijalnih PROBLEMA

Zdravlje

Dva su moguća scenarija nakon što ruke uronite u ledenu vodu na pola minuta – prsti će vam postati crveni ili bledi (a možda čak i plavkasti) – to pokazuje koliko je srce zdravo. U pitanju je test hladnom vodom koji možete jednostavno da uradite kod kuće.

Ovaj test navodno otkriva u kakvom stanju vam je srce, koliko je zdravo.

Sve što trebate da uradite je napunite posudu hladnom vodom (dodajte i malo leda), a veličina posude neka bude takva da stanu oba dlana. Potom uronite obe ruke u vodu i držite 30 sekundi.

foto: Shutterstock

1. Prsti su pocrveneli

To je dobar znak jer crveni prsti pokazuju da verovatno nemate problema sa nivoom kiseonika u krvi i da vam su vam srce i krvotok zdravi.

2. Prsti su bledi ili čak plavkasti

To otkriva potencijalne probleme sa cirkulacijom krvi u vašem telu i moguće je da vam je nivo kiseonika u krvi nizak. U tom slučaju nakon testa ugrejte prste ili ih masirajte kako bi poboljšali cirkulaciju i vratili im boju u normalu.

foto: Profimedia

BONUS VIDEO:

Kurir.rs/I.B./dnevno.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...