ILIJA KALČEV, DR MED.-UROLOG U LASER MEDU: Muškarcima u Srbiji je dostupna najsavremenija laserska tehnologija za lečenje prostate
Foto: Promo

ILIJA KALČEV, DR MED.-UROLOG U LASER MEDU: Muškarcima u Srbiji je dostupna najsavremenija laserska tehnologija za lečenje prostate

Život -
  • Doktore Kalčev, s iskustvom ste od preko 10 godina u oblasti laserske hirurgije prostate? Ima li još tajni za Vas?

Laserska hirurgija prostate je poslednje medicinsko dostignuće u lečenju dobroćudnog uvećanja prostate. Po načinu izvođenja slična je klasičnoj TURP operaciji (transuretralnoj resekciji prostate), ali po energiji koja se koristi potpuno je drugačija. Tokom TURP operacije koristi se struja kojom se tkivo seče, a u laserskoj hirurgiji se koristi energija s niskom sposobnošću prodiranja kojom se uvećano tkivo isparava. To je praćeno i dodatnim prednostima – drastično se smanjuje rizik od intraoperativnog krvarenja, nema transfuzije krvi, skraćuje se vreme kateterizacije nakon operacije. Za muškarca to predstavlja brži povratak standardnom načinu života. Što se tajni tiče – nadam se da ih ima još, mada smo u praksi imali veoma teške i često kombinovane slučajeve (sa velikim obimima žlezde, kamenjem, suženjem mokraćnog kanala) i ovo, kao i tehnološka superiornost, pruža nam sigurnost u svakodnevnom radu.

  • Koliko je važan tip laserske tehnologije?

To je od najveće važnosti. Što je savremenija, to je komfornija i za pacijenta i za hirurga. Kao i sve ostale tehnologije i laseri za prostate se takođe razvijaju u smeru poboljšanja svojih osnovnih parametara – snage i preciznosti. U Laser Medu koristimo najsavremeniju tehnologiju – Tulijum laser koji poseduje snagu od 200 vati i preciznost od samo 0,2mm prodiranja u tkivo. Snaga se odnosi na obim tkiva koji se može ispariti. Sa snagom od 200 vati nema ograničenja u pogledu obima prostate. A njegova preciznost ne dozvoljava povredu graničnih struktura prostate, čime se osigurava bezrizičnost intervencije. Laser je posebno pogodan za muškarce sa pridruženim vaskularnim bolestima, dijabetesom, visokim krvnim pritiskom, koji se ne mogu lečiti standardnim metodama. U Srbiji radim u timu sa izuzetno uvaženim prof. dr Jovanom Hadži-Đokićem – jednim od najvećih specijalista u Srbiji i zemljama bivše Jugoslavije, dugogodišnjim predavačem i članom Srpske akademije nauke i umetnosti, koji je svojim radom dao izuzetan doprinos razvoju urološke nauke i prakse i objavio veliki broj knjiga iz oblasti urologije.

U LASER MEDu Beograd PO CENI KONSULTACIJE radi se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE, koji obuhvata: konsultaciju sa urologom, merenje obima prostate, merenje rezidualnog urina, tumor marker PSA. LASER MED - 4 filijale u Bugarskoj i Srbiji, prvoklasna tehnika i 10-godišnje iskustvo u laserskoj hirurgiji prostate.

tel. 011 7 357 357

mob. 069 5 357 357

www.lasermed.rs

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track