ENTERIJER, OSOBLJE, POSUĐE, APARATI ZA KAFU, TIGANJI: Dosta toga je potrebno za otvaranje pivnice - restorana
Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

ENTERIJER, OSOBLJE, POSUĐE, APARATI ZA KAFU, TIGANJI: Dosta toga je potrebno za otvaranje pivnice - restorana

Zabava -

Procedura otvaranja kafića, restorana, pivnice, bara ili drugog ugostiteljskog objekta podrazumeva prethodno upoznavanje sa pravilima, zatim savetovanje i praćenje dosadašnjih uspešnih iskustava prestižnih lokala. Da bi sve bilo unikatno i kvalitetno, mora se odabrati najbolje od najboljeg.

U vezi sa otvaranjem ugostiteljskih objekata je i pravilan izbor potrebnih elemenata za enterijer. Tu je neophodan nameštaj unikatnog dizajna, zatim najbolji aparati za kafu, profesionalne rerne i tiganji, kao i uvek profesionalno osoblje. Bilo da je u pitanju restoran, ili je u planu otvaranje pivnice Beograd, bitno je voditi se kvalitetnim idejama, bez praćenja nivoa ušteda, jer je početak takav da su one neizvodljive.

Neka najbolji aparati za kafu budu neizostavan deo lokala

Veoma je važno kakav će biti ambijent ugostiteljskog objekta, bez obzira na to da li se služi samo piće – kao što su to pivnice Beograd, ili i hrana – na primer picerije, restorani i poslastičarnice. Ono što je još važnije, jeste usluga nenadmašnog kvaliteta. Najbolji aparati za kafu su upravo jedan od osnovnih elemenata svakog lokala koji služi ovaj napitak. Bilo da se radi o ukusima domaće kafe, upotrebi kapsula, već pripremljene kombinacije ukusa u kesici ili kutijama, najbolji aparati za kafu su zaduženi za dobijanje unikatne arome, posebno ukoliko se kombinuju dodatno sa mlekom, zaslađivačima, šlagom i slično.

Danas gotovo da ne postoji ugostiteljski objekat koji ne služi kafu i konkurencija je veoma velika. Savet je izdvojiti novac kako bi najbolji aparati za kafu napravili užitak koji će ostaviti snažan utisak na posetioce, što je značajno za ponovni dolazak u novootvoreni lokal. Najbolji aparati za kafu su upravo takvi jer su brzi, profesionalni, efikasni i za svega nekoliko sekundi stvaraju čaroliju arome koja se pije sa uživanjem i dugoročno pamti.

Tiganji, šerpe, lonci - potrebno je sve što zahteva moderna restoranska kuhinja

Činjenica je da ugostitelji koji uspešno posluju u prestonici i svim gradovima, imaju svoje tehnike rada, ideje i uslugu kojom privlače veliki broj posetilaca. Nije loše, tačnije poželjno je ispratiti postojeća njihova iskustva, preporuke, sugestije i savete ukoliko je do njih moguće doći, a sigurno da jeste. Čuveni, tradicionalni restorani vođeni su strategijom da je ne samo važno kakva je stolica i ambijent, već da su i tiganji, kao i najbolji aparati za kafu ono što stvara kvalitetnu uslugu. Upravo su profesionalni, brzi i tiganji većeg kapaciteta, pored kuvara i drugih zaposlenih u kuhinji lokala, zaduženi za vrhunske slane specijalitete.

Pivnica ili restoran - slično je

To znači da svaki detalj može pozitivno, ali i ukoliko se na njega ne obrati pažnja negativno uticati na razvoj biznisa. Iskusni ugostitelji znaju da su čari ukusa delotvorne moguće samo ukoliko se kupuju najbolji aparati za kafu, bez obzira na njihovu ekspertizu i višegodišnji rad sa ovim uređajima. Čak i kada se otvaraju kafići bez specijaliteta, kao što su pivnice Beograd, pabovi i barovi u prestonici i drugim gradovima, jasno je da se moraju odabrati najbolje točilice, profesionalni frižideri i ponovo nezaobilazni najbolji aparati za kafu.

Postoji veliki broj saveta koji se mogu pronaći i pomoći prilikom otvaranja ugostiteljskih objekata – kafića i barova, restorana i mnogih sličnih lokala. Najvažniji je odabrati opremu vrhunskog kvaliteta u kombinaciji sa iskusnim i profesionalnim kadrovima, kao i praktičnim i atraktivnim enterijerom. Najbolji aparati za kafu su definitivno potrebni svakom ugostiteljskom objektu, jer se ovaj napitak služi svuda – bilo da se radi o lokalu u kojem se priprema hrana, ili samo napici, pa je pravilan odabir uređaja višestruko značajan za razvoj biznisa.

(promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja