00:48

Estetski hirurg Zdravko Petković o korekcijama na estradi

PULS SRBIJE

TREBA IMATI LIMIT: Estetski hirurg Zdravko Petković za KURIR TV o plastičnim operacijama: Trend je MEGA forma!

Život -

Estetski hirurg Zdravko Petković bio je gost današnjeg izdanja "Puls Srbije" na Kurir televiziji i tom prilikom govorio je o zahtevima pacijenata u Srbiji.

Zdravko Petković
foto: Kurir

- Svi polovi su podložni, zavisi od profesije i zahteva te profesije. Po broju operacija prednjače dame. Trend je megaforma, to nije smisao estetike, ali i nauka je u funkciji lepote. Treba imati limitaciju, da estetika ne pređe u ekstravaganciju, da ne bude neukusno - rekao je hirurg za Puls Srbije.

- Najviše se intervencije rade na licu i na grudima kod dama. Najčešće fejslifting, uvećanje usana, kapci, zatezanje kože lica. Zahtevne su visokotehnički, zahtevaju vrhunsku tehniku. Sve kolege koje rade na području Srbije su izuzetno edukovane i pružaju usluge viskog kvaliteta. Mi smo edukovani u svetu, Brazilu, Americi, tamo gde je vrhunski kvalitet - govorio je doktor.

- Naš mentalni sklop je da se dimenzija neka naglasi, ja sam živeo u Australiji bio sam kod dr Morisona, koji je vrhunski, tamo dolaze svetski poznate ličnosti, prave se dogovori kako da izgleda lepo, nema ultimatuma. Ni naši ne traže ultimatume, mi kažemo svoj stav, sve zavisi šta čovek traži, svaki ima svoje zahteve, ali sve zavisi i od građe, visine, težine. Mišljenje hirurga se nekad minimizira pod tuđim uticajem, neko dođe sa predlogom, sa nekim mišljenjem koje ne odgovara realnosti. 60% je psihologije u estetskoj hirurgiji, čovek mora da kaže šta želi - rekao je Petković za Kurir tv.

- Mi profesionalci ne padamo pod komentare javnosti, nama je svaki pacijent važan i svaka dama je lepa. Sa zdravstvenog aspekta, ne ugrožava njeno zdravlje. Pitanje je da li samo tkivo može da podnese operaciju. Po Mikelanđelu to su jasno propisane proporcije. Operacije se mogu raditi iz više aktova, prvi put ne treba da bude tako agresivan.

- Ne može se gledati na jednom primeru. Kod neke osobe je izvrsno, kod neke je drugo lepo. Svaki pacijent je poseban. Ovde u Srbiji su sve vrhunski plastični hirurzi. Treba da težimo lepom i zdravom - zaključio je doktor.

Zdravko Petković
foto: Kurir

OVDE MOŽETE PRATITI KURIR TELEVIZIJU UŽIVO.

Kurir.rs/S.M.

BONUS VIDEO:

02:51

STRUČNJAK ZA GOVOR TELA IZANALIZIRAO MEGAN I HARIJA: On je delovao PRIRODNIJE, Megan kao da SKRIVA nešto (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track