00:44

Nutricionista Branka Mirković: Kako pravilno čuvati i jesti jaja za vreme Vaskršnjih praznika

KURIR TELEVIZIJA

KAKO SE PRAVILNO ČUVAJU USKRŠNJA JAJA: Da vam ŠTO DUŽE traju izbegnite OVU grešku!

Život -

Nutricionista Branka Mirković bila je gost u emisiji "Redakcija" na Kurir televiziji, gde je govorila o prejedanju tokom praznika, ali i o ispravnom čuvanju velike količine jaja, koju smo ofarbali za Vaskrs.

- Jaja treba držani na stolu kao dekoraciju i to samo par komada, a ostalo je neophodno držati u frižideru. To je neophodno zbog bezbednosti hrane, jer dobro obareno jaje može da stoji dugo, međutim često se desi da neko jaje pukne, pa radi sigurnosti treba da stoji u frižideru - navodi nutricionista.

Branka Mirković nutricionista
foto: Kurir televizija

Ona je naglasila i da se treba truditi da se pridržavamo pravila jedno jaje na dan, međutim, s obzirom na to da prazična trpeza ne traje predugo nije strašno ni ako pojedemo koje više.

- Postoji pravilo jedno jaje svakodnevno, a mlađa populacija dva jaja, pa možda može i do četiri. Mi smo stvarno skloni da preterujemo, ali to je samo par dana, pa i nije toliko strašno - naglasila je nutricionista Branka Mirković.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

00:58

MUŠKARCI PODLOŽNIJI SRČANIM UDARIMA! Nutricionista Milka Raičević otkrila kako to da sprečite, minut dnevno vam može SPASITI ŽIVOT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track