KURIR TELEVIZIJA

PROBLEM SA ŠTITNOM ŽLEZDOM IMA POLOVINA GRAĐANA: Ovo su SIMPTOMI na koje MORATE da reagujete

Život -

Doktor Dejan Ilinčić, specijalista grudne hirurgije i subspecijalista endokrine hirurgije govorio je danas u "Pulsu Srbije" o problemima koji se javljaju prilikom poremećaja rada štitne žlezde.

- Svaki organ ima neku nesavršenost. Često se dešava da postoji poremećaj štitne žlezde, ali samo neki od njih mogu da uzrokuju probleme. Karcinomi štitne žlezde se leče sa velikim uspehom. Postoje genetski predodređeni uslovi, gde možemo da predvidimo koji će poremećaj pacijent imati - kaže doktor.

doktor Dejan Iličić
foto: Kurir televizija

Interesantno je da se neki simptomi koji se vezuju za kovid, mogu da se vežu za simptome koji se odnose na poremećaj štitne žlezde.

- Mi smo najviše koncentrisani na čvorove u štitnoj žlezdi, to je situacija kada u štitnoj žlezdi raste nešto što može da se napipa. A štp se tiče rada štitne žlezde, to je stvar poremećaja. Štitna se mora operisati kada promene na njoj imaju mogućnost da budu maligne - kaže doktor

Sama intervencija traje oko pola sata, sat, i već nakon sat vremena pacijent može kući.

doktor Dejan Iličić
foto: Kurir televizija

- Neki čvorovi, kada su mali mogu da se pojave i nestanu. Ako pređu neku granicu ne mogu da nestanu, ali mogu da se kontrolišu. Najbolje je redovno pregledati štitnu žlezdu redovno, u suprotnom je ne možemo bolje štiti.

Problemi sa štitnom dolaze sa godinama, a najbolje je jednom godišnje proveravati kakvo je stanje sa njom.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

03:21

STIGLA PRESUDA NAKON 30 GODINA! Kapetan Dragomir Grujović na Kurir televiziji: Osobođen OPTUŽBE da je počinio ratni zločin 91

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track