Najnovije vesti

MILAN JE PRE 2 GODINE IMAO 142 KG, A SAD TRČI MARATON: Nije mogao da zaveže PERTLE, jeo 9.000 KALORIJA, a evo kako je smršao 90 KG
Foto: Printscreen/Instagram

ima i trbušnjake

MILAN JE PRE 2 GODINE IMAO 142 KG, A SAD TRČI MARATON: Nije mogao da zaveže PERTLE, jeo 9.000 KALORIJA, a evo kako je smršao 90 KG

Zdravlje

Milan Kaćanski, producent iz Novog Sada, pre dve godine je imao 142 kilograma, dok se danas sprema da istrči svoj prvi mraton od 42 kilometara.

"Bio sam nesrećan i svestan da ne mogu da živim normalano, i odlučio sam nešto da promenim. Moramo da osluškujemo svoje telo jer će nam ono pokazati da li radimo prave stvari. Pre dve godine sam imao 142 kilograma, a danas se spremam da istrčim svoj prvi Beogradski maraton", kaže Milan.

"Sve je išlo postepeno. Od kad sam se zaposlio i dobio decu, opustio sam se. Porodičan život mi je dao ušuškanost. Krenuo sam da jedem sve više, rekao sam sebi da posle dostignutih 100 kilograma krećem nadijetu, ali nisam uspeo. Postepeno sam pomerao svoje kranice u kilaži i tako došao do 142,2 kilograma", objašnjava Kaćanski.

Rigorozne dijete nikada nisu imale efekata, kilogrami su se gubili polako, ali vraćali još brže.

"Uvek sam bio na nekim dijetama, uspeo sam da skinem kilogram-dva, ali sam ih brzo vraćao. Morao sam da merim hranu, koliko smem da unesem, ali ono zabranjeno mi je uvek bilo najslađe. Osećao sam se kao da sam u začaranom krugu, bio sam na dijetama, a sve deblji", dodaje on.

U periodu kada je imao najveću kilažu MIlan je shvatio da je unosio 8.000 kalorija dnevno.

"Navikao sam se i 'navukao' na brzu hranu, jeo sam je u velikim količinama. U periodu najgore kilaže sam unosio 8.000 kalorija dnevno, dok je danas ta cifra 2.500 u zavisnosti da li treniram", kaže producent.

Nije mogao da zaveže pertle

Nezadovoljstvo svojom težinom Milan je dugo skrivao i nije želeo to da deli sa okolinom.

"Ipak, bilo mi je dosta takvog života. Nisam mogao da se posvetim svojoj deci, da potrčim za njima, da se sagnem i zavežem pertlu. Okolina nije mogla da vidi moje nezadovoljstvo, jer sam to vešto skrivao, ali u sebi sam 'gutao knedle'", kaže Milan

Kilogrami su se stvarali godinama i znao je da ne mogu preko noći da nestanu.

"Nagomilani kilogrami koji su se vremenom stvarali ne mogu da se izgube za dva dana, potrebno je strpljenje. Volja i kontrola su tu glavni, ništa da dođe preko noći. Zato sada želim da podelim svoja iskustva sa drugim ljudima, da shvate da nisu sami i da izlaz postoji", dodaje on.

"Mali koraci su važni i niko ne može da promeni čoveka, ukoliko on sam to ne želi, kaže Milan.

"Jednog februarskog jutra sam se pobudio i odlučio da moram da promenim svoj život. Prvo sam korigovao ishranu i bacio se na fizičku aktivnost. Krenuo sam da pešačim, jer nisam smeo da trčim, bilo je neizvodljivo zbog mojih zglobova i kolena. Moramo osluškivati svoje telo i tako ćemo znati najbolje koje signale nam pruža. Zaboravite na dijete, jedite umereno i krećite se više, budite srećni", kaže Kaćanski.

Presudan trenutak je bio kad je doktorka prepisala lekove za holesterol. Uplašen za svoje zdravlje, Milan je odlučio da promeni svoj način života.

"U trenucima kada mi je pritisak bio povišen, a doktorka prepisala lekove za holesterol, uplašio sam se za svoj život. Odlučio sam da presečem toksične navike koje sam imao i krenem u nove pobede, da budem srećan", dodaje on.

kurir.rs/mondo

Bonus video:

KLINAC BEZ PROBLEMA OBARA STARIJE OD SEBE! Prirodan talenat za sumo rvanje (KURIR TELEVIZIJA)
01:24

KLINAC BEZ PROBLEMA OBARA STARIJE OD SEBE! Prirodan talenat za sumo rvanje (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja