Najnovije vesti

LJUBAV NA PRVI POGLED! Kristali su tihi učitelji i mnogo pomažu kod ovih STVARI, a ovaj tretman je star koliko i LJUDSKA RASA!
Foto: Privatna Arhiva, Shutterstock

ALTERNATIVNA MEDICINA KRISTALOTERAPIJA

LJUBAV NA PRVI POGLED! Kristali su tihi učitelji i mnogo pomažu kod ovih STVARI, a ovaj tretman je star koliko i LJUDSKA RASA!

Zdravlje

Energetski tretman kristalima star je koliko i ljudska civilizacija.

Kristali su "tihi učitelji", uz njih pronalazimo pravi put do nas samih. Ono što dobijamo se ne može ispričati, može se samo osetiti, piše Ljiljana Filipović, internacionalno sertifikovana kristaloterapeutkinja i predavačica, licencirana regresoterapeutkinja, master energoterapeutkinja skalarnih talasa.

Ljiljana Filipović
foto: Privatna Arhiva

Ništa na svetu ne može da bude toliko lepo kao čuda nastala u prirodi. Mnoštvo boja, oblika, struktura izvajanih rukom prirode nalaze se na svakom koraku. Neka od ovih čuda rastu na Zemlji, a neka su sakrivena duboko u njenoj utrobi. Otkrivaju se samo onima koji prirodu, majku Zemlju, cene i poštuju i raduju se njenim blagodetima, kojima ih ona obilato daruje. Jedno od čuda koja rastu ispod površine Zemlje su kristali i minerali. Te divne forme, različitog hemijskog sastava i strukture, nose u sebi svetlost kosmosa pohranjenu duboko u Zemlji, kako bismo je svaki put iznova otkrivali i uživali u njoj, sa svakim novim primerkom iznedrenim na njenu površinu. Rastu veoma dugi niz godina i u sebi nose informacije predaka i nekadašnjih života, ali i seme početka.

Razne klimatske i atmosferske promene, kao i rad vulkana doprinose njihovom stvaranju. Razlikuju se po hemijskom sastavu, strukturi, boji i načinu nastanka. Za neke se priroda pobrinula da ih sačuva u prirodnom obliku, netaknute, kako bi svedočili o nekim prošlim vremenima. Ćilibar i okamenjeno drvo predstavljaju najlepšu prirodnu konzervaciju smole (s nekim primesama biljaka ili insekata) ili pak drveta koje je nemi svedok prošlih vremena i neispričanih priča. Svaka od ovih priča može biti otkrivena baš vama, samo ako želite i prepustite se šaputanju ovih divnih, šarenih, prelepih svedoka davnih vremena.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

USPOSTAVLJA BALANS Energetski tretman kristalima star je koliko i ljudska civilizacija. Oduvek su ljudi živeli u skladu s prirodom i koristili njene darove u svrhu poboljšanja vlastitih energetskih potencijala. Svaki kristal poseduje vlastitu vibraciju, koja je u skladu s vibracijom živih bića u nekom njegovom segmentu. Ove vibracije su nežne i njihov učinak na ljudski organizam je višestruk. Osim vizuelnog doživljaja lepog, doprinose balansu energetskih centara (čakri) i harmonizuju naše fizičko telo sa eteričnim telom. Uticaji spoljašnje sredine, način života i svakodnevna izloženost stresu neminovno doprinose poremećaju energetskih centara, njihovoj zaprljanosti, disfunkciji i disbalansu, pa je to i osnovni uzrok nastanka velikog broja fizičkih poremećaja, koje definišemo kao bolest.

Izlaganjem ljudskog tela vibracionom polju koje stvaraju kristali, ono crpi iz ovog nepresušnog izvora frekvenciju koja mu najviše odgovara i samostalno uspostavlja balans koji mu je neophodan za optimalno, normalno funkcionisanje (samoisceljenje). Kristaloterapija, dakle, predstavlja najnežniji vid terapije koji vodi do mentalnog i fizičkog zdravlja i omogućava vam da pročistite put vašoj životnoj energiji kako bi nesmetano tekla kroz telo, što i jeste osnovni princip zdravlja.

Online Kupovina, Hangar, Direct shop, Horoskop, Znak, Kamen, Poludragi kamen, Kristal, Ogrlice, Lekovito svojstvo, Energija, Raspoloženje
foto: Profimedia

CELOVIT PRISTUP Izbor kristala koji se koriste tokom terapije i njihova kombinacija tokom primene su tehnike koje se uče i ispituju i dalje. Ovaj vid terapije predstavlja holističku terapiju, koja za cilj ima uravnoteženje i celovitost na svim nivoima, odnosno potpuni balans fizičkog tela, emocija, uma i duha. Akcenat se ovde stavlja na pristup čoveku kao celovitom biću, a ne samo fizičkim simptomima koji se ispoljavaju kao zdravstvene smetnje. Kristali su najbolji prirodni provodnici energije. Najvažnija osobina im je pijezoelektrični efekat, a to je mogućnost da jednom pobuđen kristal konstantno vibrira istom frekvencijom, koja se meri svetlošću i zvukom.

Ljudsko telo ima svoj biomagnetni omotač, koji zovemo aura. Sastavljen je od sedam slojeva i služi kao zaštita fizičkom telu. To su fizički, emotivni, mentalni i duhovni sloj, kao i njihovi međuslojevi. Unutar aure pohranjene su sve informacije koje se tiču fizičkog, emotivnog i duhovnog stanja čoveka. Kroz auru konstantno struji energija u savršenoj prirodnoj ravnoteži. Trenutak narušavanja ove prirodne ravnoteže u nekom od njenih slojeva i nemogućnost protoka energije manifestuju se psihomentalnim i fizičkim poremećajima, jednom rečju - bolešću. Uzroci nastanka poremećaja su različiti i dolaze spolja (elektromagnetni smog, stres, negativno okruženje, neadekvatna ishrana, zagađenja i sl.), da bi svoje delovanje nastavili unutar polja, a potom i samog fizičkog tela. Ispitujući dejstvo kristala na ljudski organizam putem AI sistema, ustanovili smo da energetski omotač reaguje na unošenje kristala u polje već nakon nekoliko minuta. Kako ovaj sistem omogućava jasan vizuelni prikaz, to smo efikasno mogli pratiti promene nastale tokom ispitivanja.

Online kupovina, Hangar, Direct shop, Horoskop, Znak, Kamen, Poludragi kamen, Kristal, Ogrlice, Lekovito svojstvo, Energija, Raspoloženje
foto: Profimedia

ELIMINIŠE NAPETOST Najbrži efekat primećen je kod ispitanika koji nemaju dijagnostikovane zdravstvene tegobe, ali su tokom svog radnog vremena izloženi velikoj količini stresa i napetosti nervnog sistema. U ovoj grupi vrlo brzo se očitavaju promene u auri, njena boja, homogenost i veličina, dok su na čakrama promene očitavane kroz njihovu veličinu, oblik, bistrinu boje i međusobni balans. Ovde se jasno primećuje 1. nivo terapeutskog procesa, koji se odnosi na eliminaciju stresa i napetosti.

Kod druge grupe ispitanika koji su učestvovali u ovom projektu, postoje dijagnostikovani zdravstveni problemi, propisana medikalna terapija i ova grupa praćena je duži vremenski period. Kristaloterapeutski tretman sprovođen je kao dodatak medikalnoj terapiji. Posmatranjem grupe ustanovljena su znatna poboljšanja na sva tri nivoa, a redovna medicinska kontrola dala je rezultate - znatno smanjenje popisanih doza medikamenata, do čak njihovog potpunog isključenja. Imajući u vidu ove činjenice, o kristaloterapiji možemo govoriti kao o jednoj od efikasnih metoda u prevenciji zdravlja i dodatnoj korektivnoj metodi, korisnoj u području rada na očuvanju ljudskog zdravlja.

TERAPIJA Koordinacija Povežite energiju tela sa aurom Terapeutski proces odvija se preko tri nivoa inicijacije, prema individualnoj prirodi problema i potreba

Postavljanjem kristala na čakre ili pojedine organe uspostavlja se energetski balans
Postavljanjem kristala na čakre ili pojedine organe uspostavlja se energetski balansfoto: Shutterstock

Na ljudskom telu postoji sedam glavnih energetskih centara (čakri), koji imaju funkciju povezivanja energija fizičkog tela sa aurom. Nalaze se na liniji kičmenog stuba i u direktnoj su vezi sa žlezdama sa unutrašnjim lučenjem u ljudskom telu. Svaki od ovih centara ima vlastitu vibraciju koja odgovara vibraciji svetlosti boja duginog spektra, pa im zbog ove osobine odgovaraju i kristali određene boje. Postavljanjem kristala na čakre ili pojedine organe uspostavlja se energetski balans. Naučno je dokazano da jezgro ljudske ćelije emituje svetlosne impulse (biofotone) koji se koriste za internu komunikaciju između ćelija i služi za koordinisanje tkiva i organa. Na te biofotone utiče elektromagnetna rezonanca kristala.

Terapeutski proces odvija se preko tri nivoa inicijacije prema individualnoj prirodi problema i potreba: 1. nivo - eliminacija stresa i napetosti - uspostavljanje energetskog protoka na svim energetskim nivoima - rad na fizičko-eteričnom nivou; 2. nivo - isceljenje dubljih duševnih trauma do uzroka - suptilnije energetsko usklađivanje - rad na psihičko-emotivnom nivou; 3. nivo - spoj duha, duše, uma i tela s holističkim principima.

Muškarci mogu da poboljšaju ten i saniraju povrede od brijanja ako istrljaju žadom kožu lica
Muškarci mogu da poboljšaju ten i saniraju povrede od brijanja ako istrljaju žadom kožu licafoto: Shutterstock

(Kurir.rs/Zdravlje)

Bonus video:

SANJA VUČIĆ PODLEGLA TRENDU! I ONA POKAZALA ZADNJICU: Uraganka se razgolitila za Instagram, zategnuta kao PRAĆKA! (VIDEO)
00:03

SANJA VUČIĆ PODLEGLA TRENDU! I ONA POKAZALA ZADNJICU: Uraganka se razgolitila za Instagram, zategnuta kao PRAĆKA! (VIDEO)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja