02:52

LEKOVITOST HIPERBARIČNE KOMORE: Pomaže kod UMORA, MAMURLUKA, ali i mnogo ozbiljnijih OBOLJENJA

pomaže u postkovid lečenju

LEKOVITOST HIPERBARIČNE KOMORE: Pomaže kod UMORA, MAMURLUKA, ali i mnogo ozbiljnijih OBOLJENJA

Život -

Da li ste znali da je hiperbarična komora, prema rečima stručnjaka, lek za mnoge bolesti, između ostalih i za oporavak posle korone, ali i za usporavanje starenja.

Na taj spisak mogli bi da se dodaju preopterećenost poslom, priprema ispita ili mamurluk posle izlaska.

Dr Branko Markuš kaže da je u pitanju uređaj unutar koga se sprovodi hiperbarična oksigenoterapija.

dr markuš
foto: Kurir Tv

"To je lečenje čistim medicinskim kiseonikom u uslovima povišenog ambijentalnog pritiska", kaže Markuš i dodaje da ima različitih pacijenata, a da najčešće dolaze zbog komplikacija dijabetesa, problema sa cirkulacijom, hroničnim ranama, nesraslim prelomima, infekcijom kostiju, akutnom gluvoćom, sportskim povredama, a sve više i postkovid simtomima.

Iako je pacijent ograničen prostorom, a sam proces traje od sat do sat i po vremena, razloga za brigu nema, pošto je ceo proces pod kontrolom lekara. "Nema neprijatnosti u komori. Jedino što osećaju je zapušenost ušiju u prvih desetak minuta", kaže dr Markuš. Primena kiseonika pod pritiskom većim od atmosferskog, predstavlja napredak koji se po značaju može meriti sa uvođenjem transfuzije krvi i antibiotika u terapiji.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track