Najnovije vesti

DOKTORKA POKAZALA KAKO IZGLEDA LAŽNI BOTOKS KOJI KRUŽI SRBIJOM: Jeftiniji je i može da izazove alergijske reakcije! (FOTO)
Foto: Profimedia

zdravlje

DOKTORKA POKAZALA KAKO IZGLEDA LAŽNI BOTOKS KOJI KRUŽI SRBIJOM: Jeftiniji je i može da izazove alergijske reakcije! (FOTO)

Zdravlje
15:41h

Doktorka Nevenka Dokmanović, dermatolog koji se već skoro 20 godina bavi zdravljem kože, žena koja je prva počela da primenjuje mezoterapiju u Srbiji i koja se stalno usavršava, uradila je nešto o čemu mnogi ćute.

Pokazala je kako izgleda pakovanje pravog, čistog botoksa, a kako pakovanje znatno jeftinijeg, ali navodno, kako je napisala doktorka Nevenka Dokmanović, i opasnog.

Njen post prenosimo u celosti.

"Desno na slici je "Otesaly btx",koji se pojavio na crnom tržištu pre nekoliko godina,i koji je nažalost u širokoj primeni. Kao što vidite na fotografiji bočica ne nosi nikakvu oznaku. Nije registrovan i krivično delo je upotrebiti ga. Za razliku od njega btx koji je registrovan (ispitan i dozvoljen), ima nalepnicu na srpskom, broj dozvole i zaštićen je hologramom. I njegova cena je nekoliko puta veća od "otesaly btx-a". Ako Vam nije jasno otkud tolike razlike u cenama na tržištu.

Dalje, "Otesaly" daje ozbiljne alergijske reakcije posle primene, što mogu da posvedoče mnoge kolege iz UC.I meni je malo dozlogrdilo da mi dolaze pacijenti koji su navodno imali alergiju na btx.Da, na "Otesaly", ali na originalni btx (koji radim od 2003!), nikada nisam videla alergijsku reakciju. Vidite i na fotografiji koliko je on visoko prečišćen, da deluje kao da je prazna bočica (za razliku od lažnog koji je pun nekakvog belog praha).

dr Nevenka Dokmanović
foto: Printscreen/Instagram

A danas mi je i jedna pacijentkinja rekla, da je njena mama imala otok celog lica posle brx-a, nedeljama a da joj je objašnjeno da je stigla cela serija lošeg btx-a na koji svi reaguju. Što je bezočna laž, jer svaki uvoz bilo kog leka (pa i btx-a), je pod strogom kontrolom Agencije za lekove i medicinska sredstva.

O svemu ovome se polušapatom govori među kolegama (kao što se govorilo i o Savi Kneževiću). Ali za sada niko javno nije osudio upotrebu neregistrovanih preparata. Pretpostavljam da su i njih, kao i mene, upozorili da se o tome ne priča, jer crno tržište kontolišu ne tako dobri ljudi.

Nije moj posao da istražujem ko i zašto to uvozi i kome prodaje. Ali jeste moj posao da upozorim pacijente da im zdravlje može biti ozbiljno ugroženo.

Zato tražite od Vašeg lekara da pokaže šta Vam ubrizgava. I tražite da bočicu otvori i rastvori pred Vama, jer su se neki dosetili da u original bočicu presipaju fejk kineza", napisala je doktorka u opisu.

Botoks
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A./zena.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track