04:35

ZLU NE TREBALO! Pomaže kod srčanog zastoja, obilnog krvarenja i gušenja! DETALJNO UPUTSTVO ZA PRVU POMOĆ

CRVENI KRST

ZLU NE TREBALO! Pomaže kod srčanog zastoja, obilnog krvarenja i gušenja! DETALJNO UPUTSTVO ZA PRVU POMOĆ

Život -

Aplikacija humanitarne organizacije Crvenog krsta pomaže svim građanima da na najbrži način dođu do pomoći u kritičnim situacijama. Bojana Banjević, stručni saradnik u Crvenom krstu naglasila je da se u aplikaciji mogu naći detaljni koraci za pružanje pomoći u svakoj kritičoj situaciji.

crveni krst, aplikacija, prva pomoć
foto: Kurir televizija

- Ovo je aplikacija za prvu pomoć i rađena je po uzoru na međunarodne aplikacije za prvu pomoć i korišćene su te međunarodne smernice. Ono što je slučaj sa ovom aplikacijom jeste da imate prvu pomoć u svom džepu, odnosno da vam ona bude dostuipna uvek i svuda. Ova aplikacija je prilagođena svima. Kroz nekoliko klikova odmah ćete dobiti informacije kako da pružite hitne mere prve pomoć i čak na jedan klik možete da pozovete hitnu pomoć - rekla je Bojana Banjević u jutarnjem programu Kurir televizije.

- Kroz nekoliko video snimaka možete naučiti kako ukazati mere oživljavanja, zaustaviti krvarenje ili u slučaju da se neko guši, kako da taj zalogaj izbaci napolje - kaže Bojana Banjević, stručni saradnik.

crveni krst, aplikacija, prva pomoć
foto: Kurir televizija

U aplikaciji tačno postoje detaljno opisani koraci kako postupati u urgentnim situacijama. Ukoliko se neko guši, ima srčani zastoj ili obilno krvarenje, uz pomoć ove aplikacije odmah ćete imati pristup merama prve pomoći, a odmah ćete imati i pristup pozivu hitne pomoći, tako da ne morate izlaziti iz aplikacije i posebno okretati broj telefona.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track