Najnovije vesti

DVE NAVIKE KOJE IMAMO KOBNE SU ZA ZDRAVLJE: Dr Slobodan Dunjić otkrio ključne okidače za BOLESTI koje izaziva STRES!
Foto: Shutterstock, Printscreen/K1 TV

pazite se

DVE NAVIKE KOJE IMAMO KOBNE SU ZA ZDRAVLJE: Dr Slobodan Dunjić otkrio ključne okidače za BOLESTI koje izaziva STRES!

Zdravlje

Prema rečima doktora integrativne medicine Slobodana Dunjića nismo ni svesni koliko stvari koje svakodnevno koristimo štetno utiču na naše zdravlje i organizam svojim zračenjem - prvenstveno hrana i mobilni telefoni, pa je objasnio kako treba da promenimo naše navike zarad kvalitetnijeg života.

dr Slobodan Dunjić
foto: Printscreen/Youtube/K1

- Sve bolesti koje kreću, ne kreću od juče, i naše bake su govorile da od primarnog stresa do bolesti treba pet do 15 godina. Moramo voditi računa o imunitetu i ishrani, pa i zračenju, našoj deci koja nepravilno žive. Moramo da znamo koji spoljni uticaji mogu da budu loši, kako da se zaštitimo - istakao je Dunjić koji je gostovao u "Uranku" televizije K1.

On je i ranije mnoge zabrinuo izjavom da stvari koje držimo ispod kreveta "zrače kao rendgen", a ovom prilikom je govorio i o mobilnim telefonima i ruterima kao uređajima kojima bi trebalo rukovati vrlo pažljivo, te je istakao da se svaka škola plaća, a da mi plaćamo cenu loše obaveštenosti

Stres
foto: Shutterstock

Kako je dalje naveo zagađenje i zračenje su veliki problem, te da bi nam najpametnije bilo da da gasimo ruter kada spavamo, jer nam svakako ne treba od 11 noću pa do šest ujutru, kada nam je više potreban mir, stabilnost ćelija i lučenje hormona.

- Štitna žlezda, srce, sve je to ugroženo. Šta će vam mobilni u krevetu? Kupite jeftin budilnik, nemojte da spavate sa telefonom. U slobodno vreme ne igrajte igrice na njemu, nego nađite hobije, pa mi smo zaboravili da pišemo i pričamo. Kupite novinu, čitajte knjigu, idite u prirodu, a ne po ceo dan sa mobilnim telefonom kao izvorom informacija i zabave. Organizam nije samo biohemija, već i biofizika, mi moramo da se 'razmagnetišemo', da tako kažem - rekao je doktor.

Doktor je pažnju obratio na sve više stresa koji nas danas okružuje i objasnio kako da se sa istim izborimo.

- Možemo samo da modifikujemo način na koji reagujemo na stres i time ga ublažimo. Suština je da ga amortizujemo, ne možemo da ga sprečimo. Čim izađete iz kuće, na ulici, neko vam svira u saobraćaju...Zaboravili smo da lepim stvarima pokušamo da umanjimo taj stres. Nemamo hobije, nemamo nikakvu radost, imamo elektroniku i društvene mreže. Sve je to pogrešno - objasnio je Dunjić.

dr Slobodan Dunjić
foto: Printscreen/Youtube/K1

Doktor je još kazao kako, iako sve počinje od creva, pre njih imamo ćelije o kojima mnogi i ne razmišljaju, niti vode računa, iako je, ističe, sve zasniva na njima, pa tek onda idu tkiva i organi.

- Kada je 51 odsto ćelija obolelo, onda se desi oboljenje, organizam se bori. Zadnjih deset godina, imamo nove bolesti, koje nisu ni postojale ranije. Sve kreće iz stomaka, iz creva, a glavni uzrok svega toga je zračenje, mi smo imali sela bez dijabetesa, bez kancera. Zrači nas mnogo toga, od loših jastuka, dušeka, materijala koji nisu bezbedni. Guramo svašta ispod kreveta, tašne, cipele, to je kao skladište. Imamo i rutere u stanovima, deca spavaju s mobilnim telefonom, naše ćelije postaju porozne od svega toga. Onda lakše ulaze u njih i štetne stvari - rekao je on i dodao kako je i ishrana ključna, a suplementacija vitaminom D neće ništa vredeti ako nismo rešili problem koji izaziva manjak, objasnio je doktor.

žena, poruke, mobilni telefon
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

PRAVA GOZBA ZA PRINCEZU KATJU! Evo šta se sve našlo na TRPEZI Gobeljića kad je pevačica izašla iz porodilišta!
00:11

PRAVA GOZBA ZA PRINCEZU KATJU! Evo šta se sve našlo na TRPEZI Gobeljića kad je pevačica izašla iz porodilišta!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track