MALO MOTIVACIJE NIJE NAODMET: Evo kako da naterate sebe da redovno trenirate i POKRENETE SE!
Foto: Shutterstock

vežbajte

MALO MOTIVACIJE NIJE NAODMET: Evo kako da naterate sebe da redovno trenirate i POKRENETE SE!

Život -

Oni koji svakodnevno odlažu treninge znaju kako je jednostavno naći izgovor, ali možda je upravo ovo znak da je krajnje vreme da se pokrenete

Vežbanje ima brojne prednosti, kako za telo, tako i za um, ali čak i ako ste od onih koji su potpuno posvećeni vežbanju i svakodnevnim treninzima, poneka se dešava da jednostavno nemate volje

Stvorite rutinu u teretani Umesto vežbanja kod kuće, pokušajte da stvorite rutinu odlascima u teretanu. Onima koji nemaju običaj da posećuju teretanu, vežbanje će biti posebno zanimljivo. A da ne spominjemo da, kada se nakanite, spremite i dođete pred teretanu, nećete pomisliti da odustanete.

Kraći, ali intenzivniji trening Ovo ne važi za one koji su tek krenuli sa vežbanjem, ali ako ste upali u kolotečinu svakodnevnih obaveza i nemate vremena za duge treninge, onda probajte maksimalno da iskoristite vreme koje imate. Ponekad je manje - više, a i za manje vremena može da se obaviti kvalitetan trening, pogotovo ako budete istrajni do kraja.

vezbe, vežbe
foto: Shutterstock

Nagradite se Odredite sebi nagradu kojom ćete se počastiti nakon uspešno obavljenog treninga. Nagradite sebe kupovinom, izlaskom ili omiljenim filmom. Kada znate da iza napornog truda sledi nagrada, sve će biti lakše, pa čak i vežbanje.

Napravite komparaciju Slikajte telo tokom vaše fitnes avanture. Nakon nekog vremena iznenaditćete se rezultatima koje ste postigli, a veće su šanse i da ćete nastaviti sa vežbanjem. Vrlo je važno da se ne zavaravate i budete realni - rezultate ne možete očekivati odmah na samom početku.

mršavljenje
foto: Profimedia

Nađite svoju inspiraciju Društvene mreže pune su fitnes profila i trenera koji dele savete i motivacione poruke. Iskoristite neke od njih za lično dobro. Možda nađete i nekoga čiji će vas izgled inspirisati da budete istrajni u vežbanju. Na kraju ćete mu biti zahvalni.

(Foto: Shutterstock)

00:47

OVO SU NAJVAŽNIJE MERE ZAŠTITE U TERETANI: Da li morate da nosite masku dok vežbate? (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja