POBEDITE SVRAB NA JEDNOSTAVAN NAČIN: Češanje pruža samo privremeno olakšanje, učinite ovo i nećete morati stalno da oštrite nokte!
Foto: Profimedia

DRagoceni saveti

POBEDITE SVRAB NA JEDNOSTAVAN NAČIN: Češanje pruža samo privremeno olakšanje, učinite ovo i nećete morati stalno da oštrite nokte!

Život -

Hladnoća i suv vazduh tokom zime dodatno iritiraju suvu kožu. Isprobali ste sve moguće trikove, ali nema spasa, bar kad je svrab u pitanju. Po ceo dan se češete.

Savetujemo vam da izbegavate upotrebu izuzetno tvrdih sapuna ili gelova za tuširanje koji puno pene. Visoke pH vrednosti tih sredstava mogu jako da nadraže kožu, podstaknu svrab na različitim delovima tela i u različitim oblicima, kao i da dodatno smanje vlažnost kože.

žena, devojka, tuširanje
foto: Profimedia

Opredelite se za tekuće sapune bez sulfata koji mogu začas da oštete kožu. U terapiji suve kože najbolje je da koristie dermatološki testirane proizvode visoke tolerancije - preparate specifičnih formula koji dubinski obnavljaju suvu kožu, regenerišu hidrolipidni zaštitni sloj i pomažu koži da povrati elastičnost.

Preparate za negu nanosite posle kupanja, očišćena koža bolje upija njihove aktivne sastojke.

OVO UVEK POMAŽE

Hidratantne kreme sadrže brojne hranljive sastojke, a ako ih čuvate u frižideru, zadržaće dugo svežinu. Još bolje od toga je što rashlađene kreme pomažu jačanju kožne barijere i doprinose smirivanju suve kože sklone perutanju i svrabu!

Osobama koje imaju problem sa svrabom, nanošenje hladne kreme će pružiti trenutno olakšanje.Umirujući efekat je rezultat sužavanja krvnih sudova.

SAVET PLUS

Pojedini lekovi, posebno statini koji umanjuju holesterol, lekovi koji služe za stabilizaciju kardiovaskularnih oboljenja, diuretici, laksativi, ili oni koje morate da primate ako ste na dijalizi, radioterapiji ili hemioterapiji tokom lečenja kancera mogu da učine kožu osetljivijom, sklonijom isušivanju i svrabu. Obavezno o tome obavestite dermatologa ili farmaceuta u apoteci, posavetovaće vas koje sredstvo za negu kože tela u tom slučaju je najbolje za vas.

Losion za telo
foto: Profimedia

Kurir.rs /Lena / B.M.

Bonus video:

00:14

Seka Aleksić čekala je godinu i po dana na ovaj vredan dar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track