I ZA PROSTATU JE BITNA VELIČINA
Foto: Promo

I ZA PROSTATU JE BITNA VELIČINA

Život -

Laserska hirurgija prostate Tulijum laserom od 200 vati u Beogradu.

Uvećanje prostate nakon 50. godine, iako nepoželjna, normalna je pojava. Do 45-50 godine prosečna veličina prostate je 30 kub. cm, nakon čega počinje da se uvećava, a stopa uvećanja individualna je za svakog muškarca. Tkivo prostate raste i vremenom se može višestruko uvećati. Ozbiljni problemi počinju kada je 2-3 puta veća od normalne i uglavnom se ti problemi odnose na mokrenje. Samo kod 10-15% muškaraca prostata ostaje nepromenjena.

Postoje 3 faze razvoja adenoma prostate:

I faza – kompenzacija. Karakteriše je učestalo mokrenje, slab mlaz i odložen početak mokrenja. Mokraćna bešika je u potpunosti ispražnjena i bez rezidualnog urina zahvaljujući funkciji zida bešike. Kada se naruši ova funkcija, stanje prelazi u drugu fazu. Vreme trajanja je različito – može biti 1-2 do 10-12 godina.

II faza – subkompenzacija. Zbog otežanog oticanja i zadržavanja rezidualnog urina, mišićni zid bešike se hipertrofira (isteže se) i stanjuje. Bešika ne uspeva da uskladišti sav urin u potpunosti, dolazi do zadržavanja urina u ureterima i bubrezima i može doći do upale.

III faza – dekompenzacija. Osim zida, i sfinkter bešike gubi tonus mišića, što istovremeno vodi do zadržavanja i do ispuštanja urina.

Da bi se izbegao krajnji stadijum i kako bi se maksimalno odložilo operativno lečenje, bez narušavanja kvaliteta života, još kod prvih tegoba s mokrenjem preporučuje se konsultativni pregled kod urologa. Ukoliko je stanje uznapredovalo i nalaže se operacija prostate, TULIJUM od 200 vati je odlična alternativa tradicionalnim metodama (TUR i otvorenim operacijama), a među laserskim tehnologijama koje se koriste pripada najvišoj klasi. Kada je indikovana operacija, svaki muškarac, bez obzira na veličinu prostate i pridružena oboljenja, može da se operiše TULIJUMOM od 200 vati. Laser ima vodeću snagu i preciznost - što označava brzinu prilikom isparavanja prostate i istovremeno pruža sigurnost okolnim tkivima. Nakon intervencije mlaz je ponovo jak, bistar i bez poteškoća. Specijalisti LASER MEDA su svojim svakodnevnim radom stekli najveće iskustvo u našoj zemlji.

U LASER MEDu Beograd PO CENI KONSULTACIJE radi se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE, koji obuhvata: konsultaciju sa urologom, merenje obima prostate, merenje rezidualnog urina, tumor marker PSA.

LASER MED - 4 filijale u Bugarskoj i Srbiji, prvoklasna tehnika i 11-godišnje iskustvo u laserskoj hirurgiji prostate.

tel. 011 7 357 357

mob. 069 5 357 357

www.lasermed.rs

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track