MAJKA JE ČUDNO HRKALA, PA JE ĆERKA ODMAH REAGOVALA: Tinejdžerka spasila mamu od SIGURNE SMRTI! Ovo mnogi ne bi primetili! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

ODMAH PRIMETILA DA NEŠTO NIJE U REDU

MAJKA JE ČUDNO HRKALA, PA JE ĆERKA ODMAH REAGOVALA: Tinejdžerka spasila mamu od SIGURNE SMRTI! Ovo mnogi ne bi primetili! (VIDEO)

Život -

Melisa Dol je imala 14 godina kada je shvatila da sa njenom majkom nešto nije u redu, nakon što je čula da čudno hrče

Tinejdžerka je zaspala u majčinom krevetu, ali ju je čudan zvuk probudio. Kler je, naime, tokom spavanja počela da ispušta zvuk koji je mogao da se protumači kao hrkanje, ali njena 14-godišnja ćerka je shvatila da njena majka ima neki problem i primenila je znanje iz prve pomoći koju je tada imala u školi.

- Pravila sam buku poput hrkanja, koje je probudlo Melisu, iako se ja toga ne sećam. Pogledala me je i shvatila da ne izgledam dobro, jer nisam reagovala. Pozvala je 999, a oni su je uputili šta treba da radi, jer prva kola Hitne pomoći mogu da dođu tek kroz 40 minuta. Stanje mi se naglo pogoršavalo, a sticajem okolnosti Melisa je u školi imala prvu pomoć, pa je to i primenjivala dok je bila na vezi sa doktorima - rekla je Kler i dodala da je sreća što je Melisa bila sa njom u krevetu te noći:

Kler Dol
foto: Printscreen YouTube

- Da Melisa nije znaša šta da uradi onog jutra kad sam doživela srčani zastoj, umrla bih. Bio je to takav slučaj, ali mi je na kraju spasila život, jer da nije primetila šta se događa, ja sada ne bih bila ovde - dodala je.

Njena majka Kler je potom hitno prevezena u bolnicu na odeljenje intenzivne nege, a onda je bila u komi tri dana. Lekari joj nisu davali velike šanse, ali ona se ipak probudila.

- Probudila sam se i osećala kao da sam spavala ceo vikend. Nisam imala pojma šta se dogodilo i kako sam se našla u bolničkom krevetu. Prvo što sam tražila kada sam se probudila, bila je torbica sa šminkom, a zabrinuta sam bila i za svog psa - kaže Kler, dok su je ostali gledali u neverici:

- Upravo smo se pripremali za tvoju sahranu, a ti sediš i pričaš kao da se ništa nije dogodilo - upitali su je članovi porodice.

Lekari nisu utvrdili zbog čega je došlo do srčanog zastoja, ali Kler sada ima ugrađen defiblirator u grudi, koji regučiše njen srčani ritam.

(Kurir.rs/ Najžena)

Bonus video:

04:35

OVA BOLEST KOSI ŽENE U SRBIJI, SVAKOG DANA JEDNA UMRE! Doktor Stefanović apeluje: Ako osećate ove simptome, HITNO se javite lekaru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track