ODRŽITE IMUNITET U TOP FORMI! NADA MACURA OTKRILA KLJUČNE STVARI: Evo šta možete uraditi za JAČANJE ORGANIZMA i očuvanje zdravlja
Nada Macura, Foto: Kurir tv

vremenske oscilacije:

ODRŽITE IMUNITET U TOP FORMI! NADA MACURA OTKRILA KLJUČNE STVARI: Evo šta možete uraditi za JAČANJE ORGANIZMA i očuvanje zdravlja

Život -

Kako da sačuvamo naš imunitet? Vreme koje nas ove zime prati, pokazuje karakteristike i oscilacije svih godišnjih doba, osim zime.

Kakav utisak, ove drastične vremenske promene, u vidu skokova i naglih padova temperatura, ostavljaju po organizam, Jelena Kovačević, novinarka, pitala je Nadu Macuru, doktorku i kardiologa.

Jelena Kovačević
foto: Kurir tv

Macura je poželela dobar dan sagovornici i gledaocima, pa ispričala šta ovo vreme nosi po zdravlje.

- Danas izgleda kao da je prolećni dan. Kod mnogih ljudi može doći do promene u organizmu i do kolebanja arterijskog krvnog pritiska. Moram da naglasim, da su, arterijski krvni pritisak, i puls, odrednice koje sami možemo da odredimo - rekla je Macura.

02:34

NADA MACURA: Meteoropate da ne izlaze iz kuće!

Njena očekivanja su, da ovo vreme, neće trajati dugo.

- Ono što jeste bitno, je da se smirimo. Onaj koji je meteoropata treba da ostane kod kuće i da se ne izlaže vremenskim prilikama. Ono što je, takođe, bitno, su lekovi na biljnoj bazi i preparati koji mogu smiriti pacijenta u vremenskim prelomima, Mi smo u zimi, ne možemo da promenimo vreme, ali možemo da promenimo sebe - ispričala je.

Uzimanje vitamina, fizička aktivnost i izlazak u spoljnu sredinu, naglasila je kao najbitnijim za očuvanje imuniteta, uprkos vremenu koje se više ne može predvideti, a nosi elemente svih godišnjih doba.

- Da uzimamo dosta vitamina, da dosta spavamo, da se bavimo fizičkom aktivnošću i, naravno, da izlazimo u spoljašnju sredinu- rekla je Macura.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track