MUŠKARAC (41) UMRO OD VIJAGRE I NEKOLIKO ČAŠICA ALKOHOLA: Ovo su simptomi, a evo ko ne sme NIKAKO da koristi LEK za potenciju
Foto: Shutterstock

fatalni ishod

MUŠKARAC (41) UMRO OD VIJAGRE I NEKOLIKO ČAŠICA ALKOHOLA: Ovo su simptomi, a evo ko ne sme NIKAKO da koristi LEK za potenciju

Život -

Muškarac starosti 41 godinu preminuo je nakon što je uzeo dve tablete vijagre dok je konzumirao alkohol.

Čovek iz Nagpura, Indija, te kobne večeri je u kombinaciji sa alkoholom uzeo dve tablete sildenafila od 50 miligrama koji se prodaje pod nazivom vijagra.

Vijagra, lekovi, muškarac, erekcija
foto: Profimedia

Sve je izgledalo normalno do jutra, kada je osetio nekakav "nemir", prenosi Dejli mejl. Povraćao je, a devojka koja je bila sa njim odmah je pozvala hitnu pomoć. Iako nije želeo da pridaje previše značaju tome i stvara paniku, ipak se njegovo stanje odjednom pogoršalo. Muškarac je prebačen u bolnicu, ali je po dolasku proglašen mrtvim.

Umro je od cerebrovaskularnog krvarenja koji nastaje usled manjka dotoka kiseonika u mozak. Obdukcija je utvrdila da je mešavina alkohola i lekova, kao i postojeći visok krvni pritisak, dovela do njegove smrti, nivo alkohola u krvi bio je 0,186 promila.

Vijagra, lekovi, muškarac, erekcija
foto: Profimedia

Neželjeni efekti ovog sve rasprostranjenijeg leka koji ljude koriste za dugotrajne intimne odnose, a ne kao pomoć za erektilnu disfunkciju čija je i namena, uključuju glavobolje, nemir u stomaku, probleme sa krvnim pritiskom, crvenilo i začepljenost nosa. Prema rečima našeg poznatog urologa dr. Aleksandra Miloševića, vijagru i slične lekove ne bi smeli nikako da koriste muškarci koji boluju od dijabetesa, kao ni oni koji piju lekove za srce.

Iako ovaj najpopularniji lek za potenciju može da se kupi bez recepta, u apoteci, kao i na crnom tržištu, upozorenja doktora su da ga nipošto ne treba piti dok to ne dozvoli lekar specijalista. Iz jednog prostog razloga - vijagra snižava krvni pritisak i dovodi do loše cirkulacije i rada srca.

Vijagra
foto: Shutterstock, Profimedia

"Kada pritisak padne na 80 ili 90, u tom stanju vrlo je izvesno razvijanje infarkta. Prilikom neumerenog konzumiranja i slabijeg zdravlja može doći i do poremećaja srčanog ritma, bola u grudima, slabosti, dehidracije, čak i nesvestice", svojevremno je objasnio naš kardiohirurg dr Miljko Ristić.

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

03:21

NOVI TREND MEĐU MLADIMA, PIJU VIJAGRU VEĆ SA 16 GODINA:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track