Lepota i fit forma za novu sezonu : Savršene noge za 3 nedelje
Foto: Profimedia

VAŠE TELO I VI

Lepota i fit forma za novu sezonu : Savršene noge za 3 nedelje

Žena -
Vežbajte minimalno svakog dana i budite spremne da ovog leta ponosno prošetate kratku suknji i šorts

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Elle.rs.

Ukoliko zaista budete pratili program dvadeset jedan dan, i to pet dana nedeljno po petnaest minuta dnevno, iznenadiće vas rezultati.Ako se inače ne bavite sportom, očekujte upale mišića, ali ne brinite - to je dobar znak. Telo se menja i to vam stavlja do znanja. Dodatno mu pomozite tako što ćete zaobići grickalice i slatkiše.

Prva nedeljaZa vežbanje izdvojte petnaest minuta u terminu koji ne smete pomerati niti otkazivati. Obavezno se obucite u sportsku opremu i obujte patike. Kada budete počeli da vežbate, ne žurite. Svaki segment vežbe radite polako i sa razumevanjem. Razmišljajte o svakom pokretu kao dobroj investiciji u telo kakvo želite. Kada mišići počnu da vas bole, znajte da ste na dobrom putu i dolijte ulje na vatru.

1. Radite čučnjeve se izbačajem noge u stranu* da biste učvrstili butine i gluteus. Prvog dana uradite 30 čučnjeva, a svakog sledećeg na taj broj dodajte po pet.

2. Pustite muziku koju volite i pet do sedam minuta provedite preskačući konopac, igrajući ili boksujući u vazduhu (prilikom ovoga sve vreme, naravno, skakućite). Kada radite kardio-program posle vežbi, ubrzava se lipoliza, tj. topljenje masnih naslaga.

3. Tokom dana u kući ili kancelariji uradite dve vežbe nekoliko puta:

Druga nedeljaOstanite fokusirane na svoj cilj, tj. onaj minimalni bikini koji obožavate i ne popuštajte kada je preciznost izvođenja pokreta u pitanju. Nemojte praviti velike pauze između ponavljanja vežbe. Prilikom završetka bi trebalo da ostanete skoro bez daha.

1. Uradite izmicanje podloge. Ovo je jedna od najboljih vežbi za oblikovanje zadnjice i nogu. Čak je 70% mišića uključeno u nju: listovi, prednji i zadnji deo butine, zadnjica, čak i trbušni mišići. Prvo uradite po deset ponavljanja svakom nogom, a potom dodajte po dva svakog narednog dana.

2. Svom malom kardio-programu (preskakanju konopca, plesu ili boksovanju) posvetite sada deset minuta, tj. tri svoje omiljene pesme.

3. Tokom dana kod kuće ili u kancelariji:

Treća nedeljaSigurno već primećujete da su vam se noge učvrstile, a da zadnjica ima bolji tonus. To bi trebalo da bude sasvim dovoljno za dodatnu motivaciju, jer sledi najteža vežba.

1. Uradite široki čučanj sa skokom. Ova vežba pravi pravu eksploziju u vašim mišićima. Ojačava prednji i unutrašnji deo butina, gluteuse i listove. Prva dva dana neka čučanj bude blag, a posle ga produbite. Ako stavite ruke iza glave, pojačaćete intenzitet vežbe. Prvog dana počnite sa dvadeset ponavljanja, a svakog sledećeg povećavajte za po osam.

2. Nastavite dobro poznati kardio-program, tj. preskakanje konopca, ples ili boksovanje tokom deset minuta.

3. Tokom dana kod kuće ili u kancelariji:

Čučanj sa izbačajem noge- Stanite i razmaknite noge u širini ramena.- Polako se spuštajte savijajući kolena i spustite se dvadesetak centimetara. - Zategnite zadnjicu, izdahnite vazduh i uspravite se odbacujući se sa desne noge, a levu izbacite u stranu. Vežbu ponovite, ali se drugi put odrazite sa leve i izbacite desnu nogu. Vežbu radite naizmenično.

Izmicanje podloge- Stanite i razmaknite noge za dužinu jednog stopala. Stavite parče papira ispod leve noge.- Počnite da vučete papir unazad klizajući dok ne uradite zakorak. Potkolenica bi trebalo da vam bude paralelna sa podom i udaljena od njega 5 cm. - Polako se uspravite oslanjajući se na desnu nogu. Ponovite vežbu 10 puta klizeći levom, pa 10 puta desnom.

Široki čučanj sa skokom- Stanite, raširite noge koliko možete i usmerite stopala ka spolja.- Savijte se u kolenima, tj. uradite duboki čučanj sve dok vam butine ne budu paralelne sa podom.- Uspravite se tako što ćete odskočiti od zemlje 10-15 cm. Prilikom skoka zadnjicu držite uvučenu ispod tela.

PREPORUČUJEMO JOŠ SA SAJTA ELLE.RS.3 Youtube make-up gurua koje treba da pratite 10 neočekivanih načina mršavljenjaMali trikovi za brži rast kose4 nove frizure koje će dominirati ovog prolećaMagična krema za sjajniji izgled kose i brži rast

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track