Osam groznih iskustava koja želim svojoj ćerki od sveg srca!
Foto: Profimedia

Poučno

Osam groznih iskustava koja želim svojoj ćerki od sveg srca!

Žena -
Jedna autorka sastavila je spisak osam groznih iskustava koje želi svojoj budućoj ćerki kako bi kasnije bila izgrađenija osoba

Ponučena iskustvima odraslih ljudi kojima je u životu sve uvek bilo dostupno, a koji se kasnije ne znaju snaći u težim situacijama, jedna autorka sastavila je spisak osam groznih iskustava koje želi svojoj budućoj ćerki kako bi kasnije bila izgrađenija osoba.

Iskustvo s užasnim cimerom Normalno je da se cimeri, tu i tamo, posvađaju i to zato što žive u stanu veličine ugradnog ormara. No, svojoj budućoj ćerki želim da živi s groznim cimerom. Cimer koji će ostavljati čarapu na vratima po nekoliko sati svakoga vikenda, koji će imati žurke kad ona mora rano da se probudi.

Iz toga želim da nauči da treba da se bori za sebe i traži ono što želi kako bi u životu postala ono što želi da postane.

Iskustvo s lažnom prijateljicom To je prijateljica koja će uvek uzimati, a nikada davati. Prijateljica koja će u potpunosti uništiti slepo poverenje moje ćerke u nju. Prijateljica koja će satima slušati moju ćerku kako joj se jada, a zatim će to ispričati svom dečku i svim njihovim prijateljima.

Iz toga želim da nauči da svi u životu imamo loše prijatelje. Bitno je dati priliku, dva puta, tri puta., a zatim se od njih zauvek oprostiti. To je najbolja stvar koju će učiniti za svoju sreću.

Iskustvo počinjanja ispočetka Bilo da se radi o tome da je ostala bez ijednog dinara na računu ili da se preselila negde gde ne poznaje ni jednu osobu, novi početak može biti pravo osveženje. Nema ničeg zdravijeg od toga da ponovno izgradiš svoj život, pri čemu spoznaješ koji faktori u životu su ti najvažniji.

Iz toga želim da nauči da je važno da bude ono što ona želi biti, a ne ono što neko drugi želi da bude.

Iskustvo življenja od plate do plateNišta me nije pripremilo bolje za 'stvarni' život od življenja od plate do plate kada sam bila studentica. Održavanje društvenog života zna biti skupo, stoga nemaš izbora nego da štediš.

Iz toga želim da nauči kako da barata s novcem i kaže 'ne' preskupom paru čizama koje je videla.

Iskustvo maltretiranja Gotovo svi dožive maltretiranje u jednom trenutku svog života. Ono što osobu čini onim što jeste je način na koji će se nositi s takvim situacijama. Iako je grozan osećaj u tom trenutku, to vas očvrsne. Sada, kao odrasla žena, ne dopuštam nikome da se tako sa mnom ponaša.

Iz toga želim da nauči da ne dopušta nikome da se loše odnosi prema njoj, ni na radnom mestu niti u privatnom životu. Ali, želim da zna da je važno biti pristojan kada god je to moguće te da nauči da prihvata konstruktivne kritike i dobro ih iskoristiti.

Iskustvo dobijanja 'noge' Ništa me u životu nije 'probudilo' kao trenutak kada mi je osoba otkazala u zadnjem trenu dejt. Odbijanje mi je pre padalo teško, ali sada bol pretvaran u samopouzdanje.

Iz toga želim da nauči da se ne treba osećati obeshrabreno kada veza ne uspe. Puno je bolje rano shvatiti o kakvoj se osobi radi nego trošiti vreme na nekog ko to ne zaslužuje.

Iskustvo 'odljubljivanja' Verujem da je ovo iskustvo drugačije od onoga kada vam se slomi srce. Ja lično to nikada nisam doživela, ali videla sam kako to izgleda i bojim se tog osećaja: kada volite nekoga, ali niste više zaljubljeni.

Iz toga želim da nauči da se nikada ne sme zadovoljiti nečime samo zato što smatra da ne postoji boljih opcija. Ako nemaš dobar osećaj u vezi sa tim, onda je to loše. Jedno vrime će se osećati usamljenom, ali kasnije će biti puno sretnija s nekim ko je savršen za nju.

Iskustvo padanja ispitaJa sam pala samo jedan ispit na fakultetu i to je bila matematika. Iako je to možda preterano, ponovno sam odslušala celi semestar tog ispita i potpuno mu se posvetila. Prošla sam s trojkom, ali to je bila najbolja trojka koju sam ikada u životu zaslužila.

Iz toga želim da nauči da se uvijek mora truditi, kada niti to nije dovoljno onda neka posegne za nekom unutarnjom snagom koju nije niti znala da je ima. Ambicija je vrlo važna stvar u životu.

(Magazin.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track