SAMO ZA DAME: 6 raloga zašto svaka žena treba da putuje sama!
Foto: Profimedia

Uživajte same

SAMO ZA DAME: 6 raloga zašto svaka žena treba da putuje sama!

Žena -
Potrebno je dosta hrabrosti da ostavite sve i stvarni svet iza vas, ali oni koji će rizikovati shvatiće da je nagrada ogromna

Solo putovanje je verovatno jedna od najvećih avantura koje možete imati kao putnik. Bez pratioca imećete priliku da uradite sve što želite (čokolada za doručak? Naravno). Kao rezultat, većina istraživača smatra da se sa solo putovanja vraća potpuno osvežena i inspirisana.Ipak, postoje određene mere predostrožnosti koje treba preduzeti, ali to ne znači da ne treba da probaju. Predstavljamo vam nekoliko razloga zašto svaka žena treba da ode na solo putovanje bar jednom u životu.

1. Solo putovanja vas čine prilagodljivima

Propušteni letovi, otkazane vožnje i promenjeni planovi čine solo putnike neverovatno otpornim. Nakon svih uspona i padova putovanja, spremni ste na sve udarce koje vam život priređuje. Nije ni čudo što žene koje putuju same izgledaju tako snažno i neustrašivo.

2. Inspiriše kreativnost

Putovanje predstavlja kombinaciju živahne kulture, tihog perioda i uzbudljivih avantura, sve što je potrebno da se stvori novi projekat. Sve ovo na vas će uticati mnogo jače kada ste sami, što vam daje beskrajan kreativni potencijal.

3. Nakon solo putovanja, pregovaraćete sa više samopouzdanja

Snalaženje u inostranstvu često zahteva cenkanje sa uličnim prodavcima, borba za raniji let ili pokušaj da u poslednji čas pronađete sobu u hostelu. Solo putnici razvijaju sposobnost da pregovaraju sa lakoćom, jer je dama jedina tamo koja može da uradi nešto za sebe.

4. Saznaćete svoju snagu, a lako ćete preći preko slabih tačaka

Solo putovanje ne samo da vas gura dalje od vaše zone udobnosti, već vas gura dalje i od očekivanja drugih ljudi. Otkrićete koliko ste zaista jaki i nećete se plašiti sledećeih prepreka u vašem životu.

5. Putovanje će proširiti vašu mrežu jakoh ženskih prijateljica

Putnik na svom putovanju sreće dosta novih lica, pogotovo kada ste sami. A kada žena putnik sretne druge jake slobodne žene, ko zna kakvo moćno prijateljstvo će se stvoriti...

6. Shvatićete da vas ne definiše vaše zanimanje

Potrebno je dosta hrabrosti da ostavite sve i stvarni svet iza vas, ali oni koji će rizikovati shvatiće da je nagrada ogromna. Iako je posao bitan, solo putovanje će vam pokazati da nema sramote u tome što želite da ostvarite ono što je zaista važno.Ukratko, putovanje osnažuje i ništa nije vrednije od toga!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track