Najnovije vesti

Evo kad je žena u najboljim godinama
Foto: Profimedia

Istraživanje

Evo kad je žena u najboljim godinama

Žena
Iako je 16. godina prosek u kojoj devojke izgube nevinost, istraživači su istakli da one devojke koje do 20. godina ne izgube nevinost, imaju veće šanse za srećnim i uspešnim vezama

Najnovija istraživanja u kojima je ispitano na hiljade žena iz različitih delova sveta, ukazuju da bi najbolje godine za ženu bile tridesete, ali i da postoji niz prekretnica od kojih to zavisi. Od perioda tinejdžerke, kada devojčica postaje svesna svoje ženstvenosti pa do penzionisanja, istraživači navode sledeće prekretnice u odrastanju pripadnica lepšeg pola.

U proseku, oko 12. godine devojčica postaje žena. Tada dolazi prva menstruacija, i hormoni počinju da utiču na telo. Ovaj početak umnogome zavisi i od gena. Sledeća prekretnica je 14. godina, kada hormoni "divljaju", svaka devojčica smatra da je neshvaćena, i da su njeni problemi najgori. Tada dolazi do prvih poljubaca, ljubavnih veza, šminkanja kao i do prve konzumacije alkohola.

16 GODINAPrema istraživačima najbitnija godina za žene. Period kada devojčica postaje žena, i gubi nevinost. Iako je ova godina prosek, ona najčešće zavisi od okruženja u kome devojčica odrasta. U svojoj godini punoletstva, devojka je već seksualno aktivna, i time dolazi do novih iskustava, pri čemu se susreće sa prvim orgazmom. Iako je 16. godina prosek u kojoj devojke izgube nevinost, istraživači su istakli da one devojke koje do 20. godina ne izgube nevinost, imaju veće šanse za srećnim i uspešnim vezama. Oni ukazuju da su muškarci do tada već seksualno i ljubavno sazreli i time je procenat uspešnih veza veći. Takođe ukazuju da žene koje su čekali na svog prvog partnera do dvadesete su često intaligentnije žene sa većim uspesima na poslovnom planu.

22. GODINAGodina kada se žena oprašta sa svom ukusnom hranom iz detinjstva. Čula ukusa se drastično menjaju, te vam sigurno neće pasti na pamet da pojedete kutiju gumenih bombona.

Foto: Profimedija
Foto: Profimedija

25. GODINAOna kada je žena već potpuno svesna svoje seksualnosti, i vredno radi na savršenoj liniji i izgledu.

27. I 28. GODINAGodina kada krećete zajednički život sa svojim partnerom je 27, a ukoliko pripadate trećini ispitanih srećnica, onda je vaš partner i vaša prva ljubav.Godina prvih prevara za one koji s uu dugim vezama je je 28. godina.

29.  GODINANašli ste savršen dom, stvoren za veliku porodicu i život u harmoniji. Znači, u 29. ste godini.

30-34. GODINAOd 30. do 34. godine žena postaje najbitnije biće u nečijem životu. Postaje mama.Nakon bajke, dolazi stres. Usled povećanih obaveza oko dece, i pokušavanja da vrati svoju karijeru na pravi put, žena se susreće sa najviše stresa u periodu od 35. do 40. godine. To je takođe period kada je žena najbolje plaćena, ali se nerado i razvodi.

47. GODINAGodina kada prosečna žena baca svoj stari bikini. U ovoj godini žena počinje da se brine kako sve na njoj kreće da "visi".

Foto: Shutter
Foto: Shutter

POSLE 50. GODINEPočetak šeste decenije označiće drugu veliku radost u ženinom životu. Postaje baka. Ali uz to, i fizički se pretvara u baku jer kosa primetno sedi. Od 50. do 52. godine je period koji najčešće najčešće označava menopauzu. To je takođe i period kada partner zaboravlja da otvori vrata ispred žene ili da joj udeli kompliment. Možda je baš to razlog što se žene u ovim godinama najčešće opredeljuju za plastičnu operaciju. U periodu od 55. do 58. žena kreće da uživa u malim stvarima. Pauza za ručak na poslu traje duže, a u 60 odsto slučajeva vraća se strast u vezI sa životnim partnerom.

POSLE 60. GODINEOd 60. do 65. godine žene se većinom penzionišu. Rezultati istraživanja pokazuju da u ovim godinama, žena ponovo proživaljava mladalačku ljubav.

Foto: Profimedija
Foto: Profimedija

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...