DRUŽENJE ZA CELU PORODICU: Ofarbajte jaja prirodnim bojama
Foto: Shutter

Počinju pripreme za Uskrs

DRUŽENJE ZA CELU PORODICU: Ofarbajte jaja prirodnim bojama

Žena -
Ukrašavanje jaja biće još veće uživanje ako nijanse pomoću namirnica budete napravili sami

Farbanje jaja predstavlja pravo zadovoljstvo i u njemu mogu učestvovati svi članovi porodice.Sigurni smo da ćete u krajnjem rezultatu više uživati ako ste i boje napravili sami. Evo kako da dobijete jaja u četiri boje na prirodan način:sipajte 950 mililitara vode i dve kašike sirćeta u šerpu srednje veličine. Kada voda provri, dodajte sastojke za prirodnu boju i ostavite da struji oko 30 minuta. Sačekajte da se boja ohladi pre nego što dodate već skuvana jaja.

Ružičasta

Vodi koja je provrila dodajte četiri šolje iseckane cvekle. Nakon pola sata laganog vrenja, sklonite tečnost s ringle i sačekajte da se ohladi, pa u nju stavite skuvana jaja i ostavite da odstoje 30 minuta. Ne sekirajte se ako jaja u početku budu više braon nego ružičasta. Pravu nijansu jaja dobijaju tek kada se osuše.Plava

Provreloj vodi dodajte tri šolje sitno iseckanog ljubičastog kupusa i ostavite da struji pola sata. Neka se boja ohladi, pa u nju stavite skuvana jaja. Ako želite svetliju nijansu plave, neka jaja u vodi budu pola sata. Za jače nijanse držite jaja u boji u frižideru preko noći.ŽutaProvreloj boji dodajte tri kašike kurkume, ali budite oprezni - kurkuma može da oboji i prste. Zbog toga je bolje da nosite rukavice dok pravite ovu boju. Skuvana jaja u ovoj tečnosti držite oko pola sata.NarandžastaU šerpu provrele vode stavite četiri šolje lukovine. Nakon pola sata sklonite s ringle, pa kada se ohladi, boji dodajte jaja. Neka jaja stoje najmanje pola sata, a za jače nijanse i duže.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track