ZMAJEV TONIK: Moćan antibakterijski napitak koji lansira imunitet u nebo!
Foto: Profimedia

Infuzija zdravlja

ZMAJEV TONIK: Moćan antibakterijski napitak koji lansira imunitet u nebo!

Žena -
Lako i ugodno se uklapa u vašu dnevnu ishranu, podižući imunitet i stimulirajući probavu

Ova infuzija jabučnog sirćeta sadrži moćne podizače imuniteta, protuupalna, antibakterijska i antivirusna svojstva i jake pokretače cirkulacije i probave.

Lako i ugodno se uklapa u vašu dnevnu ishranu, podižući imunitet i stimulirajući probavu. Posebno je poznata zbog svoje sposobnosti sprečavanja upala, simptoma prehlade i gripa i maksimalnog skraćenja njihovog trajanja ukoliko se pojave.

Imajte na umu da je potrebno oko mesec dana da sazri.

Zmajev tonik – recept

Vreme pripreme: 25 minutaSastojci:½ šoljice oguljenog i na kockice iseckanog korena đumbira½ šoljice oguljenog i na kockice iseckanog korena rena½ šoljice oguljene i na kockice iseckane kurkume ili ¼ šoljice đumbira i ¼ šoljice rena (dodatno)½ šoljice belog luka, naseckanog¼ šoljice usitnjenog belog luka2 naseckane čili paprikenarendana kora i sok od 2 neprskana limunajabukovo sirće (oko pola litre)med po ukusu

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Dodaci po želji:-nekoliko grančica svežeg ruzmarina ili majčine dušice (po izboru)-½ kašičice crnog bibera

UputstvaStavite đumbir, ren, luk, beli luk, čili papričice i sok od limuna, s narendanom korom, u staklenu flašu.Položite ih lagano, tako da je flaša je oko ¾ puna. Koristite težinu postignutu fermentacijom da zadržite povrće/korene dole, ili stavite teške korene na vrh koji će papričice i ostala bilja koja plutaju povući na dno.

Ulijte izdašnu količinu jabukovog sirćeta preko korena/povrća. Svi sastojci trebaju biti prekriveni tečnošću kako bi se sprečilo kvarenje. Imajte na umu da će se neki koreni proširiti pa dovoljno prekrijte.

Ako koristite metalni poklopac, pre njega stavite papir za pečenje ili gazu, tako ga sirće neće izjedati.Čuvajte na tamnom mestu, na sobnoj temperaturi 2-4 nedelje, najbolje mesec dana.

Kad je Zmajeva jabukovača gotova, dobro promešajte, a zatim procedite pomoću gaze ili fine cediljke.

Dodajte med po želji i držite u frižideru ili na suvom i hladnom mestu. Trajnost mu je duga.Može se koristiti tokom trudnoće i siguran je za decu (korištenje manjih doza) jer su sastojci prirodni i netoksični.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Kako uzimati Zmajev tonik?

Mnogi ljudi je uzimaju preventivno 1-2 kašičice kao prevenciju ili svaka tri do četiri sata ako su simptomi upale, prehlade ili gripe prisutni.

Evo još nekih načina za korišćenje:-kao zdravi napitak: ispije se jedna doza (oko 30 ml) u maloj čašici-kao čaj: udišite paru dok pijuckate- tako smanjujete otečenost i začepljenost nosne sluznice-kao sok za decu: najbolje je služiti malu količinu pomešanu sa sveže isceđenim sokom od narandže ili limuna-kao marinadu ili preliv za salatu

Zmajeva jabukovača zvuči kao mistični lek koji bi pronašli u bajkama, ali ne postoji ništa bajkovito o sastojcima! Oni su prave elektrane snage.Osim jabučnog sirćeta koji sadrži jabučnu kiselinu koja je jako korisna u borbi protiv gljivičnih i bakterijskih infekcija, ostali sastojci su:

-koren đumbira: čisti grlo i smanjuje začepljenost nosa-koren hrena: podstiče telo da se oslobodi od sluzi-kurkuma: jedan od najmoćnijih začina na svetu-plus drugi moćni sastojci kao što su: luk, češnjak, sok od limuna, čili paprike i med o kojima smo već puno pisali…

Napravite ovaj moćni tonik i uvek ga imajte pri ruci.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(atma)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track