Top 7 saveta za uspešno mršavljenje
Foto: Shutterstock

Lako do vitkog stasa

Top 7 saveta za uspešno mršavljenje

Žena -
Želite savršenu linju? Ovi saveti će vam biti od velike pomoći

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Verovatno znate da je najbolja formula za postizanje vitke liniije da jedete manje i više vežbate. Možda deluje jednostavno, ali je u praksi teško ostvarivo. Zbog toga vam predstavljamo neke od najefikasnijih trikova za lako mršavljenje.

1. Pijte dosta vodePonekad mislite da ste gladni, a u stvari je u pitanju žeđ. Tako možete uneti nepotrebne kalorije, a dovoljna bi vam bila jedna čaša vode. Vodi možete dodati i razno voće kako biste joj poboljšali ukus.

2. Razmislite šta možete dodati ishrani, a ne šta da izbacite iz njePočnite s povećavanjem porcija voća i povrća, a ove zdrave namirnice više ne moraju da budu samo prilog uz glavno jelo već i glavni obrok. Dobićete mnogo hranljivih materija iz voća i povrća i utoliti glad.

3. Pažljivo birajte hranu koju jedete u večernjim satimaNepažljivo i preterano konzumiranje hrane se uvek dešava u kasnim večernjim satima. Važno je da izbegavate da grickate čips ili druge nezdrave grickalice ili slatkiše dok gledate televiziju.

4. Jedite više manjih obroka u toku danaAko vam organizam sagoreva samo male količine kalorija lakše ćete smršati. Zato jedite češće, ali manje obroke.

5. Začinite hranuPikantna hrana će vas pre zasititi, pa ćete pojesti manje količine hrane. Zato dodajte omiljenoj hrani čili i uživajte u gurmanskim obrocima koji vas vode do vitke linije.

6. Jedite sezonske namirniceKada jedete aktuelno sezonsko voće i povrće, uživaćete u ukusnijoj i zdravijoj hrani, pa ćete se brže zasititi.

7. Zamenite testenine povrćemVerovatno volite da uživate u pastama sa slasnim prelivima ili hrskavom hlebu, ali možete uneti 100 - 200 kalorija manje ako smanjite količinu skrobnih namirnica a povećate količinu povrća.SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:11 razloga da češće pijete mlaku vodu s limunomKupus dijeta8 genijalnih načina da iskoristite staro voće i povrćeNapitak s đumbirom topi i najuporniju masnoćuPoslastice koje sadrže manje od 150 kalorija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track