Šta se dešava u našem organizmu kad pojedemo čokoladu
Foto: Shutterstock

Poslastica kao lek

Šta se dešava u našem organizmu kad pojedemo čokoladu

Žena -
Kraljica slatkiša utiče na naše telo bolje nego što smo mislili

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Čokolada s visokim procentom kakaoa ima pozitivan uticaj na naš organizam. Bogata je antioksidansima, pa tako blagotvorno utiče na naše pamćenje, smanjuje nivo lošeg holesterola, a može pomoći i u borbi protiv suvišnih kilograma.

Naravno, ovakav uticaj na vaš organizam ima tamna čokolada, i to ako se uzima u umerenim količinama.Evo šta se dešava u našem organzimu kada pojedemo nekoliko kockica tamne čokoladeSmanjuju se bore

Naučna istraživanja su pokazala da jedna kockica crne čokolade ima pozitivan uticaj na elastičnost kože i može delovati preventivno na pojavu bora, naročito u predelu oko očiju.

Podstiče se rad mozgaJedna studija je pokazala da dve šolje tople čokolade na dan mogu povećati cirkulaciju krvi do mozga. Na taj način pozitivno utiče i na rad mozga i pamćenje.

Snižava se nivo lošeg holesterolaJedna do dve kockice tamne čokolade mogu sniziti nivo lošeg holesterola, i pored toga što tamna čokolada sadrži masnoće.SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:Hrana kao prevencija moždanog udara4 supernamirnice - pomažu da smršate i oslobađaju od stresaDomaća topla čokoladaZašto bi trebalo češće da pijete sok od paradajzaHrana za bolji seksualni život

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track