Da li vam je ovo lice savršeno? Naučnici kažu da jeste!
Foto: Facebook

Idealne proporcije

Da li vam je ovo lice savršeno? Naučnici kažu da jeste!

Žena -
Leonardo Da Vinči proveo je ceo život pokušavajući da naslika savršeno lice, matematičari i naučnici u potrazi za njegovim savršenim proporcijama, a plastični hirurzi pokušavaju da ga stvore

Florens Kolgejt jednostavno ima savršeno lice. Ova 18-godišnjakinja ima ključ onog što naučnici smatraju potrebnim za 'savršeno lice': optimalana mera između očiju, usta, čela i brade.

Florens je titulu 'savršenog lica' ponela je na izboru u Britaniji na koje se prijavilo oko 8 hiljada učesnika. Svi su se pojaviti bez šminke, a pobornicima estetske hirurgije takmičenje je bilo strogo zabranjeno. Nije toliko bila bitna boja očiju, debljina usana ili veličina nosa koliko simetrija.

Žensko lice smatra se najatraktivnijim kada je udaljenost između zjenica malo manja od polovice širine lica od uha do uha, a udaljenost između očiju i usta bi trebala biti nešto više od trećine udaljenosti od kose do brade. Florens je u svim merenjima ostvarila gotovo idealne rezultate.

Pobeda na ovom takmičenju omogućila je Florens odlazak u modnu agenciju u Londonu, a njeno lice će osvanuti na plakatima u prodavnici Superdrug. 'Žene ne bi trebalo da osećaju obvezu da nose make-up. Nadam se da će me ljudi pogledati i shvatiti to. Jako sam zadovoljna svojim izgledom i nikada ne bih išla na plastične operacije' zaključila je Florens.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track